Hlavní obsah

Po tsunami vozí japonští taxikáři duchy zemřelých

Novinky, znk

Taxikáři ze severovýchodního pobřeží Japonska, které před pěti lety zdevastovalo zemětřesení a následná vlna tsunami, nahlásili již několik případů, kdy k nim do auta nasedli duchové. Již sedm řidičů taxi z města Išinomaki, kde devítimetrové tsunami zabilo bezmála šest tisíc obyvatel, nahlásilo, že se setkali s pasažéry-duchy.

Foto: Profimedia.cz

Rozvážení zákazníků je práce jako každá jiná. Co když jsou ti zákazníci ale trochu jiní než obvykle?

Článek

Jeden z taxikářů prozradil, že k němu pár měsíců od tragédie nasedla u nádraží žena, která chtěla dovézt do distriktu Minamihama, muž ji ale obratem odvětil, že tam byly všechny budovy srovnány se zemí. „Jsem mrtvá?“ reagovala dívka, a když se řidič otočil, zadní sedadlo bylo prázdné.

Také jiný taxikář, který vezl asi dvacetiletého muže na jiné místo ve městě, v cíli zjistil, že sedí v autě sám, prozradila studentka sociologie Juka Kudová, která v rámci své diplomové práce udělala rozhovory s více než stovkou taxikářů z oblasti Tóhoku.

Řidiči byli podle ní skutečně přesvědčeni, že vezou běžného zákazníka, protože normálně pustili taxametr. Všichni potvrdili, že duchové vypadali mladí.

Stále stojí v řadě před obchodem

„Mladí lidé jsou (po smrti) silně zklamaní, když se nemůžou znovu setkat s těmi, které milovali,“ podotkla Kudová. „Jsou zahořklí a je možné, že si k vyjádření svých pocitů vybrali jako prostředek právě taxíky,“ dodala. Žádný z řidičů neměl ovšem ze svých přízračných pasažérů strach, naopak si těchto nadpozemských setkání váží.

Taxikáři nejsou jediní, kteří v Tóhoku nahlásili spatření duchů. Mnozí lidé viděli mezi troskami budov na pobřeží přízraky stojící v řadě před již neexistujícími obchody.

Místní exorcisté podle listu The Daily Telegraph dokonce tvrdí, že se na ně obrátili lidé s tím, že zahlédli bezhlavé duchy, těla bez rukou nebo nohou a jiná zjevení, která se podle všeho zmocnila duší některých mrtvých.

Při tsunami v březnu 2011 zemřelo bezmála šestnáct tisíc lidí. Těla dalších asi dvou a půl tisíc pohřešovaných nebyla doposud nalezena.

Reklama

Výběr článků

Načítám