Hlavní obsah

Playboy vrací do časopisu nahotu. Je to prý normální

Novinky, kčt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

USA

Po ročním zákazu se nahota vrací na stránky pánského časopisu Playboy. Před rokem přitom časopis chtěl zákazem přilákat více mainstreamových čtenářů a inzerentů. Hned na obálce březnového čísla se objeví playmate s odhalenými ňadry s titulkem „Naked is normal“, tedy „nahota je normální“, uvedl list The New York Times.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Nahota je normální - časopis Playboy se v novém čísle vrací k odhaleným modelkámVideo: Reuters

 
Článek

O změně koncepce časopisu v pondělí informoval Cooper Hefner, syn zakladatele časopisu Playboy Hugha Hefnera, na svém twitterovém účtu: „Uznávám, že způsob, jakým se v Playboyi dříve zobrazovala nahota, byl nemoderní, ale úplně ji z časopisu odstranit byla chyba. Teď se vrátíme s naší původní identitou,“ uvedl.

V říjnu 2015 Playboy oznámil, že se zveřejňováním fotografií nahých žen skončí za účelem přilákání více inzerentů a čtenářů. Jako další z důvodů převratného rozhodnutí uvedl, že na internetu je v dnešní době na rozdíl od minulosti pornografie volně dostupná.

Foto: Gavin Bond, ČTK/AP

Návrat nahoty prosadil syn zakladatele

V loňském roce se ale do firmy vrátil Cooper Hefner, který zákaz nahoty otevřeně kritizoval. „Když máte společnost, jejíž zakladatel odstartoval sexuální revoluci, a pak z jejího časopisu odstraníte nahotu, která určovala její podobu, řeknete si: ‚Co to sakra provedli?‘,“ řekl Hefner v rozhovoru pro americký server Business Insider.

Nyní z obálky časopisu navíc zmizí podtitulek „Entertainment for Men“ (zábava pro muže – pozn. red.). Do obsahu se vrátí kreslené vtipy „Party Jokes“ a také sloupek „The Playboy Philosophy“, který se v časopisu naposledy objevil v 60. letech a jenž se nyní zaměří na současný politický a kulturní stav v USA.

Foto: ČTK/AP

Zakladatel časopisu Hugh Hefner se svými Playboy Bunnies v roce 1986.

Časopis poprvé vyšel v roce 1953, na první obálce se objevila slavná herečka Marilyn Monroe. Poslední nahou ženou na coveru byla hvězda seriálu Pobřežní hlídka Pamela Anderson, číslo vyšlo na přelomu ledna a února 2016.

Reklama

Související články

Playboy končí s nahotou, je prý překonaná

Americký pánský časopis Playboy, ke kterému neodmyslitelně patří obnažené dívky ve smyslných polohách, s nahotinami od jara skončí. Březnové číslo sice přinese...

Výběr článků

Načítám