Hlavní obsah

Nejdelší plátek krůtí slaniny na světě byste na posezení nepozřeli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výrobce masa Godshall's Quality Meats sídlící v americkém městě Libanon v Pensylvánii si vysloužil zápis do Guinnessovy knihy rekordů. Tamním zaměstnancům se totiž podařilo vyrobit nejdelší krůtí slaninu na světě - měří sedm metrů na délku a 58 centimetrů na šířku.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Připravovali jsme se několik týdnů a ujistili se, že členové našeho týmu a prostory splňují vše, co je potřeba k výrobě rekordní krůtí slaniny,“ uvedl pro server Lebtown prezident společnosti Ron Godshall s tím, že rekordní zápis měl posloužit ke zvýšení povědomí o jejich značce.

Na výrobě slaniny pracovaly zhruba dvě desítky zaměstnanců, jejichž úsilí Godshall veřejně ocenil. Plátek se připravoval přes šest hodin v obrovské troubě na dřevo, která měřila 7,6 × 3 metru. Na místě byl rovněž přítomen zástupce z Guinnessovy knihy rekordů, který rekord posvětil.

Rekordní plátek byl následně nakrájen na menší kousky a využit pro účely obědu ve formě sendvičů pro zaměstnance společnosti a přítomné hodnostáře. Zbylé části byly darovány místí potravinové bance.

Po Singapuru také USA. První americké firmy nabízejí maso z laboratoře

Muži

Reklama

Výběr článků

Načítám