Hlavní obsah

Nablýskané lustry blednou závistí před květinovým zázrakem ze Singapuru

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Největší, nejdražší, nejširší, nejdelší - všechna tato „nej” jsme si už v dnešním světě zvykli většinou spojovat se Spojenými arabskými emiráty - konkrétně s Dubají. Jenže tentokrát jim jedno prvenství vyfoukli v Singapuru, kde stvořili největší květinový lustr na světě. V betonové džungli, jak se Singapuru často přezdívá, je to roztomilý paradox.

Foto: Profimedia.cz

Obří květinový lustr v Singapuru

Článek

Těžko jinde ve světě narazíte na místo, které by bylo tolik odcizené od přírody, jako je tomu v Singapuru, kde je jeden výškový dům nalepený na druhém. Nicméně místní si to evidentně uvědomují a nyní se s pomocí vlády, firem, škol a dobrovolníků rozhodli tento nedostatek aspoň drobně napravit.

Přímo v srdci oblíbeného nákupního centra stvořili obří květinový lustr, který se zapsal do knih rekordů. Stovky lidí se přišly podívat na giganta, kterého tvoří 60 tisíc květů, na výšku měří 17 metrů a na délku celých 10 metrů. Na jeho tvorbě se podílelo celkem 260 osob.

Foto: Profimedia.cz

Jeden květ vedle druhého. Celkem jich bylo na 60 tisíc.

A ač květinový lustr působí luxusněji než nejrůznější křišťálové giganty, důvod jeho tvorby byl poměrně přirozený. Místní chtěli tímto způsobem započít oslavy šestého ročníku Singapurského zahradního festivalu, který se bude konat od 23. do 31. července.

Betonová džungle bude každopádně o něco zelenější. Další akcí v řadě je totiž „adoptování rostliny”. Celkem osm tisíc rostlin bude vysazeno po Singapuru a lidé budou mít možnost na jejich zasazení přispět a adoptovat si je. Zatímco v Evropě zelená náměstí mizí a nahrazují je betonová moře, v Singapuru je trend opačný.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám