Hlavní obsah

Na přelomu století se staly hitem, teď překonaly vzácné karty rekord

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vzácná sada herních karet Pokémon se minulý týden ve Spojených státech vydražila za rekordních 198 tisíc dolarů (zhruba 4,4 milionu korun). Informovala o tom aukční síň Heritage Auctions.

Foto: Profimedia.cz

Vzácná sběratelská sada karet Pokémon

Článek

Sada 396 karet Pokémon v originálním balení z roku 1999 překonala předchozí rekord z února loňského roku. Tehdy aukční síň Heritage vydražila podobnou sadu za 78 tisíc dolarů (1,8 milionu korun).

„To, že se předchozí částka více než zdvojnásobila, ukazuje, že popularita a poptávka po těchto kartách nevykazuje žádné známky zpomalení,” uvedl Jesus Garcia ze společnosti Heritage.

Pokémon Go přestane na starších telefonech fungovat

Hry a herní systémy

Pokémoni se poprvé objevili v roce 1996 ve hrách pro herní zařízení Game Boy. Jejich pojmenování vychází z japonského výrazu pro „kapesní monstra” (Poketto Monsuta).

Na úspěch videoher navázal o rok později kreslený seriál, který je dodnes vysílán po celém světě. Vytvořeno bylo i několik kreslených filmů a počítačových i karetních her.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám