Hlavní obsah

Moderátor Chris Evans končí v Top Gearu

Novinky, Vojtěch Pospíšil

Moderátor Chris Evans v pondělí oznámil, že končí v populárním motoristickém pořadu Top Gear. Stalo se tak po pouhé jedné odvysílané sérii po restartu, který měl na starost právě Evans.

Foto: Profimedia.cz

Chris Evans

Článek

„Končím v Top Gearu. Dal jsem tomu všechno, ale občas to nestačí. Tým je víc než skvělý, přeju jim to nejlepší,“ napsal Evans v pondělí odpoledne na svém twitterovém účtu.

Web BBC News uvedl, že se podle všeho jedná o rozhodnutí samotného Evanse a že svou rezignaci oznámil nadřízeným už minulý týden.

„Myslím, že být pryč je teď ta nejlepší věc, kterou můžu udělat, abych tomu pomohl,“ citoval moderátora web stanice BBC.

K oznámení rezignace došlo jen pár hodin poté, co policie oznámila, že bude Evanse vyšetřovat kvůli obvinění ze sexuálního útoku. Vznesla ho žena, jejíž identita zatím nebyla zveřejněna, a mělo k němu dojít v 90. letech minulého století.

Navíc nedělní poslední díl 23. série měl rekordně nízkou sledovanost. Průměrných 1,9 miliónu diváků bylo nejméně v historii pořadu.

A aby toho nebylo málo, tak minulý týden prosáklo, že Evanse údajně nemusí jeho kolega Matt LeBlanc kvůli jeho častému hrubému chování vůči členům štábu, a zvažoval proto dokonce odchod.

Foto: BBC

Zleva Rory Reid, Sabine Schmitzová, Matt LeBlanc, Chris Evans, Chris Harris, Eddie Jordan a Stig.

Zbývající pětice moderátorů Matt LeBlanc, Rory Reid, Chris Harris, Sabine Schmitzová a Eddie Jordan by měla pro další řadu zůstat. Natáčet se má od září letošního roku.

Evanse BBC najala loni v červnu po ukončení spolupráce s trojicí Clarkson, May a Hammond. Později k němu přibyla výše zmíněná pětice. Pořadu se ale pod Evansovou taktovkou vůbec nedařilo, přičemž nejvíc kritiky se snášelo právě na jeho hlavní tvář.

Kvalita show se během série zlepšila, ale bylo to mimo jiné i kvůli tomu, že Evans byl upozaděn a víc prostoru dostali nováčci.

Reklama

Související články

Nový Top Gear má první oficiální upoutávku

Stanice BBC ve čtvrtek zveřejnila první trailer na novou verzi motoristického pořadu Top Gear. Jeden z nejočekávanějších letošních televizních počinů by se měl...

Výběr článků

Načítám