Hlavní obsah

Měl našlápnuto na zářnou kariéru v modelingu, italský hezoun se rozhodl být knězem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V 17 letech vyhrál Edoardo Santini v italské soutěži krásy. Měl tak solidně našlápnuto na úspěšnou kariéru v modelingu. Přesto se o čtyři roky později rozhodl, že se raději stane knězem. O jeho příběhu informoval deník Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Santini, kterému je dnes 21 let, zvítězil v roce 2019 ve 40. ročníku italské soutěže krásy s názvem Il Bello d’Italia organizované módní skupinou ABE, která se konalo v Avellinu.

Následně se dal na studium dramatické výchovy a tance, aby – jak uvedl v jednom z příspěvků na sociálních sítích – dosáhl svého životního snu, tedy stát se hvězdou. Toho se však nyní vzdává ve prospěch víry.

Přes den je farářem, v noci barmanem

Muži

„Rozhodl jsem se vzdát modelingu, herectví a tance. Své vášně ale neopustím, jen je budu žít jiným způsobem a obětuji je Bohu,“ cituje Santiniho, pocházejícího z italského města Castelfiorentino, Daily Mail.

„Ve 21 letech se můj otec rozhodl oženit s mojí matkou, protože byla těhotná. Moje matka mě pak ve svých 21 letech porodila. Já se ve 21 letech vydávám na cestu, dá-li Bůh, stát se knězem,“ uvedl Ital.

Dle svých slov v posledních letech potkal lidi, kteří mu k rozhodnutí napomohli. Loni prý určitý čas žil se dvěma knězi, což označil za „nejlepší zkušenost v životě“.

„Na konci roku pro mě bylo přirozené požádat biskupa, abych mohl vstoupit do přípravného kurzu. A teď studuju teologii a sloužím dvěma farnostem ve florentské diecézi,“ vysvětlil.

Setkal se s nepochopením

V cestě stát se knězem podle svých slov bude pokračovat i přesto, že ne každý z jeho okolí s tímto rozhodnutím souhlasí. „Samozřejmě jsou tu lidi, kteří mluví za mými zády. Jsou tu i tací, kteří nemají problém mi říct, že jsou zklamaní, a to dokonce v mé rodině. Ale mám kolem sebe také lidi, kteří mě podporují,“ sdělil.

Když si prý poprvé představil, čeho všeho se bude muset kvůli víře vzdát, vyděsilo ho to. Je si však jistý, že zásadního životního rozhodnutí nikdy litovat nebude.

Farář postavil v kostele malý výčep. Podle věřících jde o znesvěcení

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám