Hlavní obsah

Farář postavil v kostele malý výčep. Podle věřících jde o znesvěcení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Duchovní z anglického města St Ives šokoval věřící tím, že v kostele nainstaloval výčepní zařízení. Mělo jít o vstřícný krok směrem k návštěvníkům festivalu, který se ve městě koná každý rok v září.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Zářijový festival v jihoanglickém městě St Ives je oslavou hudby a umění. Zhruba 600 let starý kostel St Ia dosud většinou stál stranou festivalového dění, přestože několik doprovodných akcí se v něm již konalo. Letos se ovšem stal jedním z hlavních míst festivalu.

Farář Nick Widdows se tak rozhodl uvnitř kostela zprovoznit malý výčep se dvěma pivními pumpami, protože předpokládal, že koncerty přilákají značné množství lidí. Ale to se značně nelíbilo nejen místním věřícím. Ti mluví dokonce o znesvěcení.

„Kostel je vnějším a viditelným znamením duchovní milosti, která nám byla udělena prostřednictvím mučednické smrti svatého Ia a dalších obyvatel města. Musím co nejdůrazněji protestovat proti umístění pivního baru v blízkosti hlavního oltáře a nejposvátnějších částí našeho kostela,“ řekl serveru ITV značně rozhořčený Barry Lewis. A dodal, že fotografie faráře, jak v rouchu čepuje pivo, jsou naprosto nepřijatelné.

Sám Nick Widdows pak uznal, že několik věřících není z instalace výčepního zařízení zrovna nadšeno. Snažil se jim však vysvětlit, že jde jen o dočasný stav a také způsob, jak do kostela nalákat více lidí i mimo zářijový festival.

„Především chceme, aby lidé přišli a cítili se u nás dobře. Spousta lidí do kostela vůbec nechodí, ale když si od nás v době festivalu odnesou pozitivní zážitek, tak kdo ví, možná přijdou i někdy jindy, třeba na nějakou naši vlastní akci,“ vysvětlil nonkonformní duchovní Nick Widdows.

Restaurace najala falešného kněze, aby se mu zaměstnanci zpovídali z pracovních hříchů

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám