Hlavní obsah

Kvůli přítelkyni se nechal ostříhat, po svatbě byl mullet zpět. Teď slaví

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V USA v sobotu vyhlásili vítěze o nejlepšího mulleta, tedy ikonického účesu populárního především v 80. a 90. letech minulého století. Soutěž s názvem USA Mullet Championships letos ovládl čtyřiatřicetiletý Scott Salvadore z newyorského města Stillwater. Svoji chloubu začal opětovně pěstovat po svatbě před čtyřmi lety.

Foto: Profimedia.cz

Vítěz o nejlepšího amerického mulleta roku 2022 Scott Salvadore

Článek

V soutěži mezi sebou soupeřilo celkem 600 účastníků. Salvadore v hlasování o nejlepšího amerického mulleta získal 3740 hlasů a porazil tak další finalisty - Daltona Cleghorna z Ohia (3208 hlasů) a Brandona Hernandeze z Texasu (2855 hlasů).

Deka. Jeden z nejstrašnějších symbolů 80. let se vrací

Koktejl

Vítěz, jenž svého mulleta pro účely soutěže nazval „The Lord’s Drapes“, se může radovat z finanční hotovosti ve výši 2500 dolarů (přes 60 tisíc korun), různých sponzorských balíčků a především z titulu „nejlepšího amerického mulleta“.

„Bez mulleta jsem nebyl šťastný“

Salvadore v americkém pořadu Today uvedl, že si mulleta dříve kvůli přítelkyni ustřihl, po svatbě si jej ale nechal znovu dorůst.

„Byla to část mé identity. Když jsem si jej ustřihl, měl jsem pocit, jako by část mého já zemřela. Mullet si mě vybral a já jej narušil. Měl jsem pak i nějaké zdravotní problémy, nebyl jsem šťastný,“ svěřil se Američan.

Svoji chloubu si začal znovu pěstovat před čtyřmi lety, a jak se zdá, vyplatilo se. A co víc, dostal povolení i od své manželky, která ho do soutěže dokonce přihlásila.

Trojice finalistů v soutěži USA Mullet Championships 2022

„Pokud jde o štěstí, myslím, že mullety jsou jako vodní skútry. Pokud můžu citovat mého drahého bratra Kennyho Powerse ze seriálu Eastbound & Down: ‚Nikdy jsem neviděl smutného člověka na vodním skútru,‘“ sdělil Salvadore.

Ikonický účes mullet byl populární především v osmdesátých a devadesátých letech minulého století, mnozí na něj ale nedají dopustit ani nyní. Soutěže o nejlepšího mulleta, jemuž se rovněž přezdívá „vpředu byznys, vzadu párty“ se pořádají pravidelně po celém světě.

Vpředu kohout, vzadu párty. Soutěž o nejlepšího chlapeckého mulleta má svého vítěze

Muži

Americká soutěž USA Mullet Championships má dokonce několik kategorií, včetně dětské. V té v aktuálním ročníku zvítězil osmiletý Emmitt Bailey, který o svůj účes pečuje už dva roky. Pro chlapce z Wisconsinu hlasovalo bezmála deset tisíc lidí.

Anketa

Líbí se vám legendární účes zvaný mullet?
Ano, jedince s mulletem vždycky dokážu náležitě ocenit
17,8 %
Ano, sám mulleta mám
1,9 %
Ne, je to přežitek
80,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 4272 čtenářů.

Může se vám hodit na Firmy.cz: Pánská kadeřnictví a holičství

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám