Hlavní obsah

Kajakář seskočil z dvacetimetrového ledovcového vodopádu. Ze záběrů mrazí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Španěl Aniol Serrasolses se postaral o úchvatný počin, když na norském souostroví Špicberky seskočil na kajaku z dvacetimetrového ledovcového vodopádu. Podle agentury Reuters, která poskytla záběry, šlo o pokoření dosud nejvyššího ledovcového vodopádu na kajaku.

Kajakář seskočil z dvacetimetrového ledovcového vodopáduVideo: Reuters

 
Článek

Rekordnímu seskoku předcházela náročná expedice v nehostinných arktických podmínkách. Serrasolses společně se svým týmem absolvoval 36hodinovou plavbu lodí z města Longyearbyen k ledovci Bråsvellbreen a následně ještě 11 km dlouhý trek.

Během cesty, která je dovedla k řece vedoucí k ledovcovému vodopádu, čelili mnoha výzvám, včetně lezení po zrádných ledových stěnách či zdolávání trhlin.

Foto: Reuters

Kajakář seskočil z dvacetimetrového ledovcového vodopádu. Podívejte se na úchvatné záběry.

„Byli jsme v neustále se měnícím prostředí, naprosto nepředvídatelném místě. Věděli jsme, že je to riskantní, ale když jsme se podívali kolem sebe, všechno to dávalo smysl,“ svěřil se Serrasolses serveru Red Bull Content Pool.

„Je těžké najít slova, která by popsala můj pocit v těch chvílích. Je to jako jet na kajaku na jiné planetě. Bezpochyby to byla nejunikátnější jízda, jakou jsem v životě zažil,“ uzavřel muž, který překonal rekord v pokoření dosud nejvyššího ledovcového vodopádu na kajaku.

Tyler Bradt a jeho seskok z 57 metrů

Absolutním rekordmanem bez ohledu na typ vodopádu je podle serveru Official World Record Američan Tyler Bradt, který v roce 2009 seskočil z 57metrového vodopádu Palouse Falls ve Washingtonu.

KVÍZ: Máte rádi adrenalin? Otestujte své znalosti v extrémních sportech

Muži

Reklama

Výběr článků

Načítám