Hlavní obsah

Jeho podoba se sportovní hvězdou je odzbrojující. Přináší mu ale i problémy

Novinky, vps

Ta podoba je neuvěřitelná. Na první pohled může snadno dojít k záměně. A vlastně i na ten druhý. Při pohledu na fotky íránského studenta Rézu Parastéše si ho člověk snadno zamění s hvězdným fotbalistou Lionelem Messim. A 25letý mladík toho využívá, ačkoliv fotbal nikdy závodně nehrál.

Foto: Profimedia.cz

Lionel Messi? Ne, Réza Parastéš.

Článek

Vše začalo před pár měsíci, kdy Parastéšův otec, který je nadšeným fanouškem fotbalu, přesvědčil svého syna, aby se nechal ostříhat stejně jako Messi. Poté ho vyfotil, jak pózuje v dresu Barcelony a fotky poslal jednomu webu věnujícímu se sportovnímu zpravodajství.

„Poslal jsem je večer a hned ráno mi volali, že bych k nim měl rychle přijet na rozhovor,“ uvedl Íránec pro agenturu AFP.

Parastéš se do své nové role zpočátku moc nehrnul, nakonec ale podlehl a nejspíš si moc nestěžuje. Je totiž nadlouho dopředu zamluvený na rozhovory, a dokonce získal i práci jako model. Argentinci je tak podobný, že prý dokonce evropská verze Eurosportu použila jeho fotku na Twitteru ve zprávě o opravdovém Messim.

Foto: Profimedia.cz

Podoba se slavným fotbalistou je opravdu velká.

„Lidé mě teď vnímají jako íránského Messiho a chtějí, abych ho napodoboval. Všude, kde se objevím, jsou lidé opravdu v šoku,“ vysvětlil, že jeho podoba se slavným sportovcem je opravdu odzbrojující. Dokonce je i zhruba stejně vysoký, jen postavu nemá tak vypracovanou jako trénovaný fotbalista.

Pozdvižení způsobuje i na veřejnosti, fotbal je totiž v Íránu velmi populární. Minulý týden se s ním ve městě Hamadán chtělo fotit tolik lidí, že ho policie musela odvézt na služebnu a zabavit mu auto, aby zastavila panující chaos a znovu zprůjezdnila zablokovanou ulici.

Foto: Profimedia.cz

Źádosti o společnou fotku jsou teď pro Parastéše denním chlebem.

Parastéš má fotbal rád, ale profesionálně ho nikdy nehrál. Začal proto trénovat různé triky a parádičky, aby mohl svou roli hrát o něco věrněji. Jeho cílem teď je, aby se s opravdovým Messim osobně setkal. A možná z toho i něco vytěžil.

„Když je nejlepším fotbalistou, tak má určitě víc práce, než může zvládnout. Mohl bych ho zastupovat ve chvílích, kdy je příliš zaneprázdněný,“ dodal s nadsázkou.

Reklama

Výběr článků

Načítám