Hlavní obsah

Hudba, jointy, krémy. V Mexiku proběhla výstava konopí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třídenní výstavu plnou konopí uspořádali o uplynulém víkendu v Mexico City. Jednalo se už o devátý ročník akce, která má u lidí pomoci bourat předsudky. V zemi je legální marihuanu pěstovat pro vlastní potřebu, zákon má však zatím několik mezer.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Veletrh konopí v Mexiku Video: AP

 
Článek

Akce s názvem ExpoWeed 2021 přilákala do největšího mexického města celou řadu návštěvníků. Ti mohli utrousit pár vět třeba s Aishou Mendézovou, která u svého stánku propagovala konopí pro léčebné účely.

„Je to rostlina, která v průběhu let vyvolala velký zájem veřejnosti a stala se kontroverzním tématem,” uvedla Mendézová, která se snažila zákazníky přesvědčit, aby odbourali svá stigmata ze zelené rostliny.

Technické konopí bude moci obsahovat více THC než nyní

Domácí

V Mexiku je od roku 2017 užívání konopí legální pro léčebné účely. V roce 2019 pak Ústavní soud rozhodl, že zákaz marihuany je protiústavní a zákonodárci dostali za úkol připravit zákon o legalizaci i pro rekreační účely. Návrh zákona o omezené legalizaci se však zasekl v Senátu, a tak Nejvyšší soud letos nařídil vládě, aby začala vydávat povolení k pěstování omezeného množství pro vlastní potřebu, uvedla agentura AP.

„Dnes sice můžeme marihuanu doma pěstovat, můžeme ji konzumovat, ale nemáme kde koupit semena,” uvedl Jiangsu Wongpec, ředitel společnosti Cannabis Trust Fund, jenž rovněž „vystavoval” na letošní akci. Podle jeho slov je potřeba současnou legislativu přepracovat, aby lidé v Mexiku mohli za daných podmínek pěstovat a užívat marihuanu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám