Hlavní obsah

Festival mezcalu tam, kde agáve dávají dobrou noc

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mexický stát Oaxaca je vyhlášený produkcí tequily a jejího příbuzného - mezcalu. Kdyby vás zajímalo, jak to asi tak vypadá na 19. ročníku slavnosti tohoto alkoholu, a nechtělo se vám do Mexika, můžete se podívat.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Mexiku odstartoval mezinárodní veletrh mezcaluVideo: AP

 
Článek

Některé známé světové destiláty nemají v současné době zrovna na růžích ustláno. Jenže v případě mezcalu, který se podobně jako tequila vyrábí destilováním fermentované šťávy z agáve, je vše jinak. Jen v samotném Mexiku šla poptávka po mezcalu výrazně nahoru a rozhodně nejde o jedinou zemi.

Za úspěchem mezcalu v posledních letech stojí nastolené regulace jeho výroby, které zajistily, že si tento kvalitní destilát nyní bez potíží hledá místo ve vrchních regálech předních světových barů, ale i v obchodech.

Mezcal má pro producenty oproti tequile jednu velkou výhodu. Zatímco ta může být vyráběna pouze z modrého agáve, mezcal může být destilován z mnoha dalších typů této rostliny. Mnoho lidí tento destilát zná jen proto, že se do lahve často přidává larva. Ta obvykle v barech připadá tomu, kdo si objedná poslední panák z lahve.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám