Hlavní obsah

Dva roky hloubil tunel z domu do kůlny. Chtěl se vyhnout dešti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brit Colin Furze si na přebytek volného času během pandemie stěžovat nemohl. Pustil se totiž do ambiciózního projektu, během nějž vyhloubil 12 metrů dlouhý tunel mezi svým domem a kůlnou. Chtěl se totiž vyhnout přecházení zahrady během deštivých dnů.

Foto: Profimedia.cz

Brit začal tunel hloubit koncem roku 2019.

Článek

Dvaačtyřicetiletý muž z hrabství Lincolnshire pracoval na projektu dennodenně a dokumentoval ho prostřednictvím YouTube. Během dvou let vykopal denně až 3,5 tuny zeminy a kamení, uvádí server Mirror. „Šlo o jeden z nejprobíranějších projektů na mém kanálu. Každému se líbí kopání tunelů,“ uvádí Brit, jehož videa posbírala přes šest milionů zhlédnutí.

Furze začal tunely hloubit v listopadu 2018, pracoval ovšem jen ve chvílích, kdy jeho sousedé nebyli doma, aby je nerušil hlukem.

Foto: Profimedia.cz

Na projektu pracoval jen, když sousedé nebyli doma, aby je nerušil hlukem.

„Dělám projekty, které lidé chtějí uskutečnit, ale nemají na ně čas nebo peníze. Je sice rychlejší otevřít dveře a do kůlny normálně dojít, ale použít podzemní tunel je zase zábavnější. A když prší, tak nezmoknete,“ vysvětluje Brit a naráží na typicky deštivé anglické počasí.

Chce pokračovat dál

Muž musel nejprve vyhloubit šachtu z kuchyně, poté začal pracovat na samotném tunelu, který je 1,2 metru široký a dva metry vysoký. „Celou dobu jsme museli kopat ručně, protože tunel prochází základy kůlny, garáže i domu,“ doplnil Furze s tím, že práce byla sice náročná, ale velmi si ji užil.

Foto: Profimedia.cz

V budování tunelů by rád pokračoval.

Projekt se stal po dokončení hitem mezi jeho přáteli. Ti si při návštěvě touží tunel projít.

Furze má se svou podzemní chodbou další plány a prahne si ji prodloužit před přední část domu a k příjezdové cestě. To by mu prý umožnilo vytvořit podzemní garáž propojenou s dalšími částmi pozemku, mimo jiné i s bunkrem.

Gaučoví experti: Falešní odborníci jsou častěji muži než ženy

Muži

Reklama

Výběr článků

Načítám