Hlavní obsah

Díky nevšednímu zvířecímu koníčku cestuje po celé Evropě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jme Eglington z anglické vesnice Coseley ve West Midlands je porotcem na výstavách morčat. Roztomilé hlodavce zbožňuje, sám jich ostatně ve svém domě chová osmdesát. Netradiční zvířecí koníček si nemůže vynachválit, vždyť se díky němu dostal už do řady evropských zemí.

Jme Eglington porotcuje na výstavách morčat.Video: AP

 
Článek

Láska k morčatům u něj začala vznikat už v dětství, svého prvního chlupatého kamaráda dostal od svého otce v devíti letech. „Říkal jsem mu Ron Weasley, protože měl rezavou srst. Od té doby je zbožňuju a zbožňovat nikdy nepřestanu,“ svěřil se Eglington pro agenturu AP.

Nyní je šestatřicetiletý Angličan jedním z 69 celostátně uznávaných porotců na výstavách, kde se hodnotí vzhled, kvalita srsti či povaha morčat.

V jednopokojovém bytě má 68 jedovatých hadů a kajmana. Zašli jsme na návštěvu

Muži

„Porotcem jsem už sedm let a miluji to. U morčat hodnotíme fyzický vzhled, tvar obličeje - uši by neměly trčet jako u myší, měly by být hezky svěšené - a hustotu a strukturu jejich srsti. Zbarvení musí rovněž odpovídat jejich plemeni a také povaze,“ vysvětlil Eglington.

Foto: AP

Na výstavách se hodnotí vzhled, kvalita srsti či povaha morčat.

Díky nevšednímu koníčku už navštívil celou řadu evropských zemí. „První bylo Polsko, byla to skvělá zkušenost. Do Dánska jezdím dvakrát až třikrát za rok. Byl jsem už i na Ukrajině, ve Španělsku či Nizozemsku,“ uvedl Angličan, který v běžném životě pracuje jako kadeřník.

„Jde o dobrovolnou činnost, ale máme placené cestovní výdaje. Navštívím díky tomu místa, kam bych se normálně nepodíval,“ nemůže si vynachválit svůj koníček Eglington, jehož láska k morčatům je tak silná, že ve svém domě neváhal vybudovat pro svých 80 chlupatých mazlíčků obrovský výběh v hodnotě 10 tisíc liber (přes 283 tisíc korun).

Příběh veterináře, který zachránil nejstarší želvu na světě

Muži

Reklama

Výběr článků

Načítám