Hlavní obsah

Deset let je bez práce a má čtyři partnerky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pětatřicetiletý Ryuta Watanabe ze Sappora na japonském ostrově Hokkaidó rozpoutal ve své rodné zemi díky nekonvenčnímu životnímu stylu velmi vášnivou debatu. Japonec, který už více než deset let nepracuje, žije ve společné domácnosti se svými třemi partnerkami, s nimiž má tři děti. Jeho čtvrtá partnerka žije odděleně.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Každodenní život polygamní rodiny byl divákům přiblížen v jednom z televizních pořadů na japonské streamovací službě Abema TV. V zemi, kde je polygamie zakázána, příběh celkem pochopitelně vzbudil velké vášně.

Watanabe žije ve společné domácnosti se třemi ze svých čtyř partnerek (27, 25 a 22 let), s nimiž má celkem tři děti – dvouleté, jednoleté a pětiměsíční (s jednou ženou má dva potomky a s jednou jednoho). Proč jeho čtvrtá partnerka žije odděleně, Japonec neprozradil. Všechny ženy o sobě ale navzájem vědí.

„Jednoduše miluji ženy, a než jsem si to uvědomil, ocitl jsem se v této situaci. Milovníci psů pochopí. Jakmile odchováte jedno štěně, chcete odchovat další. Miluji ženy a všechny rovnocenně,“ řekl Watanabe ve zmíněném televizním pořadu.

Japonec utratil statisíce, aby vypadal jako kolie

Koktejl

Jak uvedl server Oddity Central, každá z žen od počátku vztahu věděla, že nebude Watanabeho jedinou romantickou partnerkou a že je nezaměstnaný. Ani jedna ze skutečností jim však nevadila.

Sdílejí i ložnici

Společně se tak starají o zajištění financí pro rodinu, jejíž výdaje měsíčně činí zhruba 850 tisíc jenů (cca 130 tisíc korun). A zatímco ženy pracují, Watanabe pečuje o domácnost. Netradiční rodinné uspořádání, zvláště pro japonskou patriarchální společnost, však podle slov všech členů, kteří sdílejí i ložnici, funguje dobře.

„Myslím, že s polygamií není žádný problém,“ sdělil Japonec a jako příklad uvedl Ienariho Tokugawu, jedenáctého a nejdéle sloužícího šóguna z Tokugawského šogunátu, jenž měl 53 dětí. V žertu rovněž prohodil, že se chce zapsat do historie tím, že bude mít ještě o jedno dítě víc.

Bez zajímavosti rovněž není fakt, že všechny ženy se chtějí za Watanabeho jedna po druhé nejprve provdat a následně se s ním rozvést, aby jejich děti mohly přijmout jeho příjmení.

Práce snů? Japonec je placený za nicnedělání

Muži

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám