Hlavní obsah

Byl tak tlustý, že ho odmítl i osobní trenér. Nakonec pomohla obyčejná kniha

Novinky, Jakub Štěpánek

Brock Carrow z Floridy se dlouhou dobu potýkal s morbidní obezitou. V jednu chvíli vážil téměř 240 kilogramů a jeho zdravotní stav se začal zhoršovat. Když se ale rozhodl proměnit své tělo, narazil hned u několika osobních trenérů.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Dnes 36letý zaměstnanec univerzity se do koloběhu nezdravého jídla a nedostatku pohybu dostal po smrti své matky v roce 2006 - její skon si Carrow vyčítal. „Byla závislá na alkoholu a já jsem si vždycky říkal, že jsem mohl udělat něco, abych ji z toho dostal,” vysvětluje těžké chvíle muž.

Obtěžkán výčitkami svědomí začal hledat útěchu v jídle. A o saláty se zrovna nejednalo. Pizza, kebab, rychlé občerstvení a cukrovinky. To byly hlavní věci, ze kterých se skládal jídelníček obézního Američana.

Život mu změnila kniha o bývalém americkém vojákovi, která se stala pro Carrowa inspirací a hnacím motorem pro zhubnutí. Jenže když se odhodlal najít si osobního trenéra, několikrát se setkal s odmítnutím, uvedl britský Mirror.

„Několik trenérů mi řeklo, že s takovým procesem nemají zkušenosti a že do toho nejdou,” uvedl Carrow a rozhodl se kromě cvičení také pro chirurgický zákrok, při kterém mu byla provedena bandáž žaludku.

Máte pivní mozol? Tak to máte zřejmě dost velký problém

Koktejl

Po prvním čtvrt roce zmizelo 27 kilogramů a Brock po malých dávkách začínal cvičit. Přes léto se mu podařilo shodit dalších 45 kilogramů. Dnes Američan váží 120 kilogramů, tedy v podstatě polovinu své „maximálky”.

„Každý den si dávám cíle, kterých bych rád dosáhl, a nikdy by mě nenapadlo, že se mi to bude skutečně dařit,” dodal spokojeně. Nyní se chystá na fyzické testy, které jsou základem pro přijetí do policejního sboru, kde by Brock rád pracoval.

Reklama

Výběr článků

Načítám