Hlavní obsah

Buddhistický mnich slavil narozeniny, z jeřábu lidem házel bankovky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příjemné překvapení čekalo koncem března na obyvatele thajské provincie Surin. Tamní buddhistický mnich jménem Phra Khru Phot Suwannarat slavil narozeniny a během oslav lidem z plošiny vyzdvižené jeřábem házel peníze. Celkem podle agentury AP, která z místa poskytla záběry, rozdal 150 tisíc bahtů (téměř 95 tisíc korun).

Buddhistický mnich házel na své narozeniny lidem z jeřábu peníze.Video: Newsflare, AP

 
Článek

Štědrý muž podle AP slavil své 46. narozeniny a zároveň 24 let mnišství. Na záběrech je vidět, jak byl na vyzdobené plošině jeřábem vyzdvižen do několikametrové výšky, odkud shazoval bankovky do davu lidí pod ním.

„Chtěl jsem prokázat velkorysost, abych byl pro místní lidi dobrým příkladem,“ sdělil agentuře AP Phra Khru Phot Suwannarat.

Foto: Newsflare, AP

Buddhistický mnich házel na své narozeniny lidem z jeřábu peníze.

Nevšední způsob oslavy se místním lidem pochopitelně zamlouval. „Phra Khru je tak laskavý. Je teď členem naší rodiny. Každý ho miluje, protože by se pro všechny rozdal,“ svěřila se Nong Juneová, jedna z přítomných, které se podařilo ukořistit 1200 bahtů (cca 750 korun).

Thajským mnichům je podle AP tradičně zakázáno vlastnit nebo přijímat peníze, neboť se od nich očekává jednoduchý asketický způsob života. Ne všichni mniši však tuto praxi v dnešní době dodržují.

Chlapi na mě zírají, ale neměnila bych, říká devatenáctiletá jeřábnice

Muži

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám