Hlavní obsah

Britský silák chce lámat rekordy. Přes 80 kilometrů za sebou potáhne automobil

Na velkou výzvu se chystá třicetiletý Matt Cooper z anglického města Banbury v Oxfordshire. Plánuje zdolat dva maratony (přes 84 kilometrů), během nichž za sebou potáhne automobil o váze 1,3 tuny. Pokud se mu to povede, může tím zdolat hned tři světové rekordy, píše server Yahoo News UK.

Brit trénuje na tři světové rekordy.Video: AP

 
Článek

Cooper, bývalý voják, jenž nyní pracuje jako řidič bagru, se na svůj ambiciózní výkon intenzivně připravuje.

Pokořit dva maratony, během nichž za sebou potáhne dodávku o váze 1,3 tuny, plánuje letos v září na cyklistické dráze ve vesnici Tiddington v anglickém hrabství Warwickshire. Pro upřesnění, dráha je dlouhá 400 metrů a Cooper ji chce zdolat 212krát. Časový limit je 72 hodin.

Pokud se mu to podaří, může tím v disciplíně tažení automobilu vlastní silou překonat až tři světové rekordy - nejrychleji zdolaný maraton, pokoření vzdálenosti dvou maratonů a pokoření nejdelší vzdálenosti vůbec.

Foto: AP

Brit trénuje na tři světové rekordy.

„Tyto světové rekordy jsem se rozhodl překonat poté, co jsem se dočetl o muži, jenž s autem v zádech zdolal maraton za 19 hodin a 46 minut. Řekl jsem si, že ho zkusím překonat a přidám k tomu ještě jeden maraton navíc,“ svěřil se Yahoo News UK.

„Bude to téměř nepřetržitá třídenní výzva. Zastavovat budu jen na krátký odpočinek a na občerstvení. Mám strach, jsem nervózní, ale zároveň plný vzrušení,“ dodal Cooper.

Tréninku aktuálně věnuje čtyři hodiny týdně, postupem času bude ale tréninkové dávky navyšovat. Aby nabral sílu, spořádá čtyři až pět tisíc kalorií denně. S blížícími se týdny se chce ale dostat až na sedm tisíc kalorií.

Chce vybrat peníze na charitu

Jak Cooper říká, nejde pouze o překonávání rekordů. Jeho výzva je rovněž spojena se ziskem financí na charitu, konkrétně vybírá peníze pro charitativní organizaci BEAT, jež pomáhá lidem s poruchami přijmu potravy.

„BEAT je charita, která je mému srdci blízká, protože mám rodinu a přátele, kteří poruchami příjmu potravy buď trpěli nebo stále trpí,“ uzavřel s tím, že jeho cílem je vybrat 1500 liber (téměř 40 tisíc korun). Už teď se mu podařilo získat více než třetinu.

Pěšky prošel napříč USA, aby pomohl veteránům bez domova

Muži

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám