Hlavní obsah

Biohacker by mohl žít do 180 let, za svoji touhu utratil už desítky milionů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Že se za peníze nedá koupit všechno? Jak se zdá, americký multimilionář Dave Asprey s tím tak docela nesouhlasí. Utratil už přes milion dolarů (21,5 milionu korun), aby zpomalil proces stárnutí, a domnívá se, že je možné žít až do 180 let.

Foto: Profimedia.cz

Asprey se domnívá, že by mohl žít do 180 let.

Článek

Aspreyho touha, zdá se, není pouze výkřikem do tmy, Američan totiž skutečně utrácí nemalé peníze za procedury, které by jej měly udržet naživu více než dvojnásobnou dobu běžného života. Ať už se jedná o kryoterapie, hluboký spánek, či přerušované hladovění, Asprey se domnívá, že dobu života je možné prodloužit.

Jako jeden z klíčů uvedl v rozhovoru pro britskou talk show This Morning vynechávání snídaně, což je podle 47letého muže cesta k tomu, jak mít v průběhu dne více energie.

„Když vynecháte snídani, zjistíte, že máte skutečně více energie, začnete hubnout, cítit se lépe,“ myslí si Američan, který se označuje za „biohackera“ a je rovněž autorem několika publikací.

Nejžhavější muž populární seznamovací aplikace našel lásku poněkud nečekaně

Muži

I jeho další rady se týkají stravovacích návyků. Je podle něj důležité večeřet brzy. „Každá hodina se počítá. Čím dřív se najíte, tím více času dostane vaše tělo srovnat se před spánkem a nebudete ho zatěžovat trávením,“ vysvětluje.

Asprey se domnívá, že kombinací stravovacích návyků, speciálních procedur a správným nastavením mysli by mohl žít do 180 let. Jak by ale vypadala kvalita takového života?

„Víte, já vlastně ani nechci žít tak dlouho v případě, že se mnou nebude žít moje rodina. Nerad bych se dožil 180 let a pozoroval, jak umírají moje děti. To není přirozený řád života,“ doplnil v rozhovoru britské televize ITV.

Rychlé změny společnosti

Je však přesvědčený, že nebude sám, kdo bude usilovat o delší život. Ačkoliv jsou některé jeho praktiky zatím velmi nákladné, některé jsou i zdarma, jako třeba přerušovaný půst.

„Domnívám se, že ke změnám ve společnosti může dojít velmi rychle. Před 30 lety taky používalo mobilní telefon jen pár lidí. Rychlost pokroku společnosti je vysoká, myslím, že je celkem jisté, že v budoucnosti se bude doba života prodlužovat,“ dodal Asprey.

Jeho rady a tipy se sice mohou zdát na první pohled pokrokové, reakce na rozhovor však byly i opačného rázu. „Doufám, že takový rozhovor se ani nedostane k někomu s náběhem na poruchu příjmu potravy,“ komentoval jeden z diváků na Twitteru rozhovor a upozornil, že snídaně je podle řady výzkumů naopak základem dne.

„Nechtějte mě vidět, kdybych vynechal snídani. Nejen že bych zkrátil svůj život, ale asi bych zkrátil život i někoho jiného,“ dodal v nadsázce další z komentujících.

Anketa

Chtěli byste se dožít 100 a více let?
Ano
63,1 %
Ne
36,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 10438 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám