Hlavní obsah

Bezdomovec z Kalifornie po cestě z pracovního pohovoru zachránil dítě. A pak dostal práci

Američan Ron Nessman se na začátku května zrovna vracel z pracovního pohovoru v kalifornském městě Hesperia, když spatřil pozvolna jedoucí kočárek směřující přímo do rušné silnice. Neváhal a rychle zakročil, čímž možná dítěti v něm zachránil život. Kromě toho následně po osmi letech bez domova a práce získal zaměstnání, o které se ucházel.

Foto: Profimedia.cz

Ron Nessman na poslední chvíli zastavil kočárek s dítětem řítící se k rušné silnici.

Článek

Incident, který zachytila bezpečnostní kamera, se odehrál 1. května nedaleko jedné z poboček řetězce restaurací Applebee’s v kalifornském městě Hesperia, kde se Nessman ucházel o pozici určenou k mytí nádobí.

Američan, jenž byl v tu dobu už osm let bez domova a zaměstnání, při cestě z pracovního pohovoru spatřil kočárek s dítětem volně sjíždějícím do silnice plné aut. Jak je ze záběrů patrné, okamžitě utíkal ke kočárku a zastavil ho.

„Ani jsem neměl čas o tom přemýšlet. Prostě reaguješ,“ řekl Nessman tamní zpravodajské stanici KOVR-TV a následně ho citoval i deník The Guardian. Na videu pořízeném z mycí stanice je zřetelné, že dítě zachránil v posledních sekundách před vjezdem do silnice. Snímek koloval po sociálních sítích i v médiích a stal se virálním.

Žena, jež měla dítě na starosti, zastavila na příjezdové cestě k nedaleké myčce a naložila svého prasynovce do kočárku. Silný vítr se ovšem s kočárkem popasoval po svém. Žena pochopitelně běžela svého malého příbuzného zachránit, nicméně upadla a nepodařilo se jí vstát.

„Nebyl bych schopen žít sám se sebou, kdybych nic neudělal. Jsem rád, že jsem si to uvědomil a byl ve správný čas na správném místě,“ komentuje celou situaci Nessman.

Bývalý řidič kamionů v rozhovoru pro KOVR-TV uvedl, že práci i domov ztratil po náhlé smrti své přítelkyně. Přepadl ho zármutek a nechtěl nic dělat. Do kalifornského okresu San Bernardino County se přesunul, aby se znovu spojil se svou rodinou. Dosud bydlel u své sestry.

Pár dnů po incidentu server NBC San Diego informoval, že Nessman pracovní pozici od Applebee’s získal a přijal. Kromě toho ale díky svému činu dostal i další pracovní nabídky včetně opětovného řízení kamionů nebo lakování.

Muž je tak ohebný, že ho lidé přirovnávají k mimozemšťanovi

Muži

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám