Hlavní obsah

Ananas na pizze? Thajská restaurace zhřešila ještě více

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ananas na pizze rozděluje lidi na dva nesmiřitelné tábory. V hlavním thajském městě Bangkoku zašli ještě dál, tradiční italskou pochoutku tam v jedné z tamních restaurací servírují s durianem – ovocem, které je charakteristické svým silným zápachem.

V Thajsku servírují pizzu s durianem.Video: AP

 
Článek

V podniku Durian Papa Durian Cafe vsadili na odrůdu durianu s názvem Mon Thong, která je prý krémovější a ve srovnání s jinými odrůdami má jemnější odér.

Pizzové těsto tamní zaměstnanci nejprve pokryjí bílou omáčkou z durianového pyré a následně na něj položí kousky dužiny tohoto ovoce. Na pizzu poté ještě nanesou mozzarellu a nakonec ji strčí do pece. Posledním krokem před podáváním je posypání oreganem, které má zmírnit vůni durianu.

Skandál v Neapoli: Vyhlášený pekař veřejně propagoval pizzu s ananasem

Koktejl

Thajský podnik, jak jeho název napovídá, se na pokrmy obsahující durian specializuje. Kromě pizzy má v menu např. také saláty, zmrzliny, dorty či croissanty – u všeho zmíněného je durian hlavní ingrediencí.

Foto: AP

V Thajsku servírují pizzu s durianem.

Durianová pizza vyjde případné zájemce na 285 thajských bahtů (cca 187 korun).

Durian je tropické ovoce, které je charakteristické svou velikostí, sladkou chutí, krémovou konzistencí, a především silným štiplavým odérem, kvůli němuž je v řadě zemí zakázána jeho konzumace například v hromadné dopravě či jiných veřejných prostorech. V jihovýchodní Asii je díky své oblibě a nutričnímu profilu označováno jako „king of fruits“ (král ovoce).

KVÍZ: Pochutná si na ní skoro každý. Kolik toho víte o pizze?

Muži

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám