Hlavní obsah

Americká hospoda má na čepu skoro čtyři stovky piv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hospůdka Raleigh Beer Garden v americkém městě Raleigh v Severní Karolíně nabízí největší množství čepovaných piv na světě. Návštěvníci si zde mohou vybírat mezi více než 144 americkými a 222 mezinárodními pivy, uvádí server CNN.

Foto: Profimedia.cz

Raleigh Beer Garden v americké Severní Karolíně

Článek

„Jsme známí tím, že držíme tři světové rekordy. Máme nejvíce piv na čepu, nejvíce druhů čepovaných piv a nedávno jsme získali i rekord v počtu čepovaných piv jednoho pivovaru najednou na jednom místě,” říká zdejší zaměstnankyně Gillian Shepherdová.

„Používáme aplikaci, kde si lidé mohou zjistit, jaká piva na čepu zrovna máme. Mohou je hodnotit, vidět, jaká piva lidé pijí nejčastěji,” dodává asistent generálního manažera podniku Raleigh Beer Garden Timothy J. Paine.

Zdražování piva ho přimělo k vlastní výrobě, ročně Skot ušetří desítky tisíc

Muži

V americké hospodě si ale nepřijdou na své pouze pivaři. K dispozici je zde rovněž bar, kde se podávají silnější drinky či míchané koktejly.

„Nezáleží na tom, kdo jste nebo odkud jste. U nás vždy najdete něco, co budete chtít ochutnat,” má jasno Shepherdová.

A jak celá myšlenka vytvořit podobný podnik vznikla? „Majitel je původem z Irska. Přišel sem s tím, že by si jednoho dne chtěl otevřít bar. Začal hodně cestovat, studovat odlišné kultury a to, jak k pivu v jednotlivých zemích přistupují. Jeho vizí bylo přinést piva z celého světa, ale zároveň nezapomenout na piva lokální,” vysvětluje Shepherdová.

„Máme hodně mezinárodních piv, která jsou obtížná sehnat. Ochutnat je můžete v pivovaru, kde byla uvařena, ale kromě toho nejsou nikam jinam distribuována. Nikde jinde kromě našeho podniku tak na ně nenarazíte,” dodává s tím, že celkový počet piv na čepu se zde přibližuje čtyřem stovkám.

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám