Článek
Pérez započal svoji pouť v sedm hodin večer ve čtvrti Recoleta a první velký cíl – navštívit 100 barů ještě před jejich zavíračkou – pokořil v Chacaritě. Poté se vrátil domů, aby si odpočinul a pokračoval následují den v poledne.
Tentokrát zamířil do barů v centru města, San Telmu, Belgranu a Núñezu, aby nakonec přesně v 18:59 dorazil do posledního, 152. baru. Překonal tak nejen svůj vlastní plán (původně cílil na 140 podniků), ale i dosavadního držitele rekordu – Davida Clarksona, který loni v Sydney zvládl 120 barů.
Sluší se zmínit, že podle pravidel Guinnessovy knihy rekordů nemusí jedinec v každém navštíveném baru pít alkohol – stačí jakýkoli nápoj o objemu minimálně 125 ml.
„Rekordem jsem chtěl vzdát hold Buenos Aires – městu, které miluju. Myslím, že je to jedno z nejvíce vzrušujících měst na světě, se skvělou gastronomií a nočním životem. Výzvu jsem vnímal jako jedinečný způsob světu ukázat, jak živé a mimořádné moje město je,“ uvedl Argentinec, který se na rekord pečlivě připravoval.

Na rekord se pečlivě připravoval. V každém podniku musel vypít alespoň jeden drink o objemu 125 ml.
Najal si řidiče a doprovázeli ho dva svědci
Kromě pečlivě sepsaného seznamu podniků a naplánované trasy si najal i auto s řidičem, který ho mezi jednotlivými bary převážel. Na každém místě na něj čekal člověk, jenž stvrzoval jeho návštěvu podpisem na účtence. Doprovázeli ho také dva nezávislí svědci, kteří se střídali ve čtyřhodinových směnách.
Celou akci sledoval také Yamil Santoro, poslanec města Buenos Aires, který chtěl být u pokusu o překonání světového rekordu osobně a podpořit tím místní kulturu.
O oblíbenosti této disciplíny svědčí fakt, že rekord se přepisuje prakticky každý rok. Dosud jej držel již zmíněný Brit David Clarkson, jenž cestu po hospodách nazval „zábavným zážitkem“. O rok dříve rekord překonala dvojice Harry Kooros a Jake Loiterton z Austrálie, kteří mířili na sto navštívených podniků, ovšem patrně vlivem únavy a vypitého alkoholu se přepočítali a skončili u 99 hospod.