Hlavní obsah

Zpívání v dešti dorazilo do Prahy. Legendární muzikál se bude hrát od února

Milostný příběh z amerického Hollywoodu z konce 20. let se opět začne odehrávat v Praze. Stane se to díky divadlu Hybernia, které od února uvede slavný muzikál Zpívání v dešti. Diváci v něm uvidí upravenou verzi, která se před lety s velkým úspěchem hrála v liberecké divadle F. X. Šaldy.

Jan Révai, Robert Urban a Jan Kříž na zkoušce muzikálu Zpívání v deštiVideo: Lenka Hloušková, Novinky

 
Článek

V hlavních rolích pražského představení budou k vidění Jan Kříž (mladší), Jan Révai, Marie Křížová, Robert Urban nebo Václav Vydra. Režie se ujal Oldřich Kříž.

„Je to mezi muzikály ten nejklasičtější titul, který by měl vidět každý… Doprovází ho také námi natočené filmové projekce, u kterých jsem vycházel z toho, jak se točily němé filmy. Je to velmi autentické, hlídali jsme si herecký styl i techniku,“ uvedl na pondělním představení muzikálu Oldřich Kříž.

Diváci se podle něj vedle dobových kostýmů mohou těšit také na stepařská čísla, včetně těch ve vodní ploše. „Po tomhle výstupu si jdu rovnou vyměnit boty za suché a taky se převleču,“ doplnil Jan Kříž, který ve vodě přímo na jevišti stepuje. V představení hraje Dona Lockwooda a také se postaral o scénografickou podobu muzikálu.

Jeho premiéra je v Hybernii naplánovaná na 12. února.

Jan Kříž a jeho vystoupení ve vodě ve Zpívání v dešti.Video: Lenka Hloušková, Novinky

Příběh zavede diváky do roku 1927, kdy stojí hvězdný pár němého filmu před výzvou – začít ve filmu mluvit. S čímž pro mnohé přicházejí i problémy…

Dnes již legendární muzikál, který vznikl podle filmové podoby, se poprvé v divadle hrál v roce 1985, a to v broadwayském Gerschwin Theater. U nás byl v divadle poprvé uvedený až v roce 1999, v Ostravě.

Reklama

Související články

Asi vznikne třetí Mamma Mia!

Filmový muzikál Mamma Mia!, jenž měl premiéru v roce 2008 a který natočila britská režisérka Phyllida Lloydová, si získal srdce milionů fanoušků po celém...

Výběr článků

Načítám