Hlavní obsah

Zemřel herec Ned Beatty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zemřel americký herec Ned Beatty. Bylo mu 83 let. Pracoval po boku největších hollywoodských hvězd. Objevil se ve více než 150 filmech a seriálech. Hrál například v prvních dvou dílech supermanovské série s Christopherem Reevem v hlavní roli. Beatty v nich ztvárnil přihlouplého pomocníka padoucha Lexe Luthora.

Foto: Profimedia.cz

Ned Beatty

Článek

Beattyho kariéru v Hollywoodu odstartoval thriller Vysvobození z roku 1972, kde si zahrál s Jonem Voightem i Burtem Reynoldsem. V následujících letech se rodák z Kentucky objevil v některých z nejpopulárnějších snímků dané éry včetně dramatu Všichni prezidentovi muži.

Foto: Profimedia.cz

Ned Beatty a Gene Hackman v Supermanovi.

Za výkon v kultovním satirickém dramatu Televizní společnost z roku 1976 si vysloužil svou jedinou nominaci na Oscara, a to v kategorii pro herce ve vedlejší roli. Mezi jeho poslední filmová angažmá patří historický snímek Soukromá válka pana Wilsona s Tomem Hanksem, svůj hlas pak propůjčil postavám animovaných filmů Rango a Toy Story 3: Příběh hraček. Beatty se objevil také v úspěšných seriálech, jako je M*A*S*H nebo Zákon a pořádek.

Foto: Gino Domenico, ČTK/AP

Ned Beatty

Hercova manažerka Deborah Millerová sdělila AP, že Beatty zemřel přirozenou smrtí obklopen svými nejbližšími. Umělec měl osm dětí ze tří různých manželství.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám