Hlavní obsah

Zemřel David McCallum, patolog z legendární kriminálky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Herec David McCallum, kterého ve světě proslavila role patologa z legendárního amerického seriálu Námořní vyšetřovací služba (NCIS), zemřel v pondělí ve věku 90 let. O smrti představitele Donalda „Duckyho“ Mallarda informovala stanice CNN s odvoláním na hercova syna Petera McCalluma.

Foto: Profimedia.cz

Zemřel David McCallum, patolog z legendární kriminálky Námořní vyšetřovací služba (NCIS). Bylo mu 90 let

Článek

Podle něj David McCallum zemřel přirozenou smrtí v newyorské presbyteriánské nemocnici obklopen svou rodinou.

„Byl to nejlaskavější, nejskvělejší, nejtrpělivější a nejmilejší otec,“ napsal podle CNN jeho syn. „Vždy dával přednost rodině před sebou.“

David McCallum se narodil v roce 1933 ve skotském Glasgow do rodiny hudebníků. Jeho otec byl respektovaný houslista, který získal angažmá v londýnské Královské filharmonii, a matka violoncellistka.

Studoval na Královské akademii dramatických umění v Londýně, působil v rozhlase a v různých divadelních souborech, ale věnoval se i hudbě – hrál na hoboj.

V roce 1961 se David McCallum přestěhoval do Spojených států, kde ho proslavila role agenta Ilji Kurjakina (v anglickém originále Illyi Kuryakina) v televizním špionážním seriálu „The Man From U.N.C.L.E“. Tato role mu vynesla nominaci na Zlatý Glóbus a dvě ceny Emmy.

Čeští diváci je ale znají především jako excentrického patologa Donalda „Duckyho“ Mallarda v „nekonečném“ seriálu Námořní vyšetřovací služba (NCIS). Na roli se připravoval u skutečného koronera. Jeho syn o něm dokonce prohlásil, že kdyby bylo potřeba, dokázal by sám provést pitvu.

V 90. letech minulého století vystupoval v menších rolích v seriálu Zákon a pořádek (Law & Order) a Sex ve městě (Sex and the City). V roce 2009 se stal hlasem Alfreda Pennywortha v animovaném superhrdinském filmu Batman vs. Robin z roku 2015.

David Mc Callum byl dvakrát ženatý, měl celkem pět potomků, z nichž jeden, adoptovaný, zemřel na předávkování drogami.

Zemřel herec Billy Miller

Kultura

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám