Hlavní obsah

Zemřel bubeník Graeme Edge

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britský bubeník Graeme Edge ze skupiny The Moody Blues zemřel ve věku 80 let. Nahrál i slavné hity Nights in White Satin nebo Go Now.

The Moody Blues - Nights In White SatinVideo: The Moody Blues

 
Článek

Edge patřil k zakladatelům The Moody Blues. Aktivně hrál půlstoletí až do roku 2018. The Moody Blues byla anglická rocková skupina, která prožila zlatou éru hlavně v letech 1967–1972. Frontmanem a hlavním skladatelem kapely byl Justin Hayward.

Foto: Profimedia.cz

Graeme Edge ze skupiny The Moody Blues

„Je to velmi smutný den. Graemův zvuk a osobnost jsou přítomny ve všem, co jsme spolu udělali. Bohudík to bude žít dál,“ uvedl Hayward.

Zemřel hudebník Astro, příští rok měl zahrát v Česku

Kultura

„Když mi Graeme řekl, že půjde do důchodu, věděl jsem, že bez něj už nemohou být The Moody Blues. A to se stalo. Je pravda, že on tu kapelu držel pohromadě celá léta, protože ji miloval,“ dodal Hayward.

V roce 1967 měli společně natočit rockovou verzi Novosvětské od Antonína Dvořáka, nakonec ale spojili Dvořáka s vlastními skladbami a vzniklo artistní album Days Of Future Passed s nádechem psychedelie.

V té době vyšel také singl Nights in White Satin.

Foto: Profimedia.cz

The Moody Blues

Další album bylo inspirováno východní filozofií, jmenovalo se In Search Of The Lost Chord. Podobně orientované bylo i následující On The Threshold Of A Dream.

Následovaly desky To Our Children’s Children‘s Children či A Question Of Balance a Every Good Boy Deserves Favour.

Edge byl se skupinou uveden i do Rockové síně slávy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám