Hlavní obsah

Zemřel hudebník Astro, příští rok měl zahrát v Česku

– Londýn

Zakládající člen reggae skupiny UB40 Terence Wilson, známý pod uměleckým jménem Astro, zemřel ve věku 64 let. Informoval o tom britský list The Guardian s odvoláním na členy jeho nové kapely UB40 featuring Ali Campbell a Astro. Ještě na příští rok měl přitom Astro naplánované turné, jehož součástí měl být i koncert v Praze.

Astro se skupinou UB40 na turné ve Velké BrirtániiVideo: UB40

 
Článek

„S naprostým zdrcením a zlomeným srdcem oznamujeme, že náš milovaný Astro dnes zemřel. Svět bez něj už nikdy nebude takový,“ uvedli v sobotu na Twitteru kapely její členové.

Dodali, že zemřel po „velmi krátké nemoci“. „Žádáme vás, abyste v této neuvěřitelně těžké době respektovali soukromí jeho rodiny,“ uzavřeli členové kapely.

Kapela UB40 prorazila na začátku 80. let, a to především svým jedinečným pojetím britského reggae. Mezi největší hity kapely patří Red Red Wine a Can't Help Falling In Love. Mimochodem název UB40 odkazoval na číslo úředního formuláře pro žádost o podporu v nezaměstnanosti.

Na kontě má tato kapela z Birminghamu přes 70 milionů prodaných desek, tři její skladby se dostaly do čela britské hitparády.

Chystal se do Prahy

Skupinu UB40 opustil Astro v roce 2013, načež založil novou hudební formaci UB40 featuring Ali Campbell a Astro. Jak již samotný název napovídá, hrál v ní další původní člen UB40 Ali Campbell.

Jeho nová kapela odehrála v letošním roce několik koncertů. Klíčový měl pro ni být nicméně nadcházející rok, kdy se chystala na turné, jeho součástí měl být v březnu i koncert v Praze.

Foto: Profimedia.cz

Terence Wilson známý pod uměleckým jménem Astro.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám