Hlavní obsah

Závěr Nemocnice nepřekonal divácký rekord

Právo, Novinky, zaj, ATO Mediaresearch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslední díl Nemocnice na kraji města po dvaceti letech sledovalo 3,6 miliónu dospělých diváků, což představuje 72 % lidí, kteří seděli v pondělí u obrazovek. Potvrdil se tak vzrůst zájmu o závěr seriálu, patrný už u minulého dílu, na který se dívalo jen o dvě stě tisíc lidí méně. Většinou se na jednotlivé díly dívalo 3,26 miliónu diváků.

Foto: Locomotion
Článek

Rekord, který má na kontě první díl pokračování s takřka čtyřmi milióny dospělých diváku však nepadl.  Nebyl překonán ani úspěch  filmu Kameňák,  na který se  na Nový rok na Nově dívaly neuvěřitelné tři čtvrtiny diváků, tedy 3,87 miliónu párů očí.

Opakování Ruské rulety na Nově dalo přednost 9 procent diváků a Droopymu na Primě 4,7 procent, 35 procent diváků se od 21 hodin dívalo na Válku Roseových na Nově.

S větším zájmem diváků než seriál Nemocnice na kraji města se v posledních třinácti týdnech nesetkal žádný televizní pořad až na Televizní noviny na Nově a Pokračování legendárního Dietlova příběhu se zároveň stalo nejsledovanějším seriálem veřejnoprávní televize od roku 1997, kdy domácí stanice měří sledovanost. Mimořádně velkou odezvu u diváků měla v ČT ještě třetí řada seriálu Života na zámku (59 % diváků) a Šípková Růženka (57 %).

Fenomenální seriál z obrazovky zmizel, ale ještě ne definitivně. Na sobotní večer ČT právě připravuje zábavný pořad Trochu více Nemocnice: do studia na Kavčích horách včera pozval Martin Dejdar seriálové hrdiny Josefa Abrháma, Ivu Janžurovou, Elišku Balzerovou a další, kteří se podíleli na natáčení seriálu.

Reklama

Související témata:

Související články

Nemocnice lámala rekordy

Nejsledovanějším pořadem České televize se letos stal první díl seriálu Nemocnice na kraji města po dvaceti letech, který si vybralo 46,8 procent lidí....

Nemocnice opět na špičce na sledovanosti

Seriálu Nemocnice na kraji města po dvaceti letech se dá vyčítat leccos, ale jedno se mu přiznat musí. Stal se skutečně televizním fenoménem. Druhý díl totiž...

Na Nemocnici se dívaly 3,4 miliónu lidí

Zájem o pokračování seriálu Nemocnice na kraji města roste. Diváci jsou zřejmě zvědaví, jak jednotlivé příběhy skončí. Na předposlední díl se v pondělí...

Výběr článků

Načítám