Hlavní obsah

Zahajeno 22. brněnské bienále grafického designu

Novinky, Ondřej Lazar Krynek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

V úterý byl zahájen dvaadvacátý ročník bienále grafického designu Brno 2006, které potrvá do 15. října. Na zahájení vyhlásili i vítěze soutěže, o nichž rozhodla mezinárodní porota.

Článek

Mezinárodní porota rozhodla o udělení hlavní ceny Bienále Brno, kterou získal Artur Rebelo - Lizá Ramalho z Portugalska a o udělení dalších cen, které obdrželi výtvarníci z Číny, Švýcarska, Japonska, Francie a také z České republiky. Pro Čechy získal cenu TypoDesignClubu Tomáš Brousil za materiály pro Divadlo ROKOKO. V závěru bienále bude na základě hlasování odborné veřejnosti vyhlášena ještě Cena kritiky.

Letošní ročník je zaměřen především na plakát, firemní identitu, reklamní a informační grafiku. Vystavuje většina evropských států a také Austrálie, Čína, Japonsko, USA atd. Bienále představuje nepokrokovější trendy ve světovém designu.

Po ukončení vernisáže proběhlo ještě zahájení výstavy malíře a fotografa Miroslava Tichého, která se nejdříve za velkého mediální poprasku objevila v zahraničí a později pak u nás. Tichý je známý tím, že obrátil zažité představy o fotografii jako čistém a přesném umění.

V následujících dnech se otevírá několik dalších galerií, kde jsou exhibice spjaté s bienále.

22. mezinárodní bienále grafického designu Brno 2006

13. 6.-15. 10. 2006 10 -18, čt do 19 hodin, v pondělí a v úterý zavřeno Pořádá Moravská galerie a Ministerstvo kultury ČR. Vstupné činí 80 Kč do Uměleckoprůmyslového muzea a Pražákova paláce a 70 Kč do Místodržitelského paláce. Permanentka stojí 300 Kč. Internet: www.moravska-galerie.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám