Hlavní obsah

Wilson a Chan zakončí Šanghajskou trilogii

Právo, Jiří Štraub

Jackie Chan a Owen Wilson se vrátí na filmová plátna v rolích čínského vojáka Chona Wanga a bandity z Divokého západu Roye O‘Bannona v závěru takzvané Šanghajské trilogie, která zahrnuje akční komedie Tenkrát na východě (2000) a Rytíři ze Šanghaje (2003). Nového dílu bychom se mohli údajně dočkat už příští rok.

Foto: ČTK

Jackie Chan a Owen Wilson se opět setkají na filmovém plátně.

Článek

Film ponese název Shanghai Dawn, což by se dalo přeložit jako Šanghajský úsvit. První díl série se odehrával na Divokém západě a druhý v Londýně. Nabízí se otázka, kam bude zasazená další část. Na internetu je neověřená citace Owena Wilsona, který měl v roce 2003 tvrdit, že děj snímku bude možná začínat v Hollywoodu a pak se přesune do Afriky k pyramidám.

Autoři příběhu Alfred Gough a Miles Millar, kteří stojí za celou Šanghajskou trilogií, ale v loňském rozhovoru pro web Creative Screenwriting tvrdili něco jiného.

„Třetí film bude zasazen do Číny. Jackie Chan ji chce ukázat takovým způsobem, jakým první film ukázal Divoký západ,“ uvedl Gough. Po uvedení Rytířů ze Šanghaje se sice na oficiálních webových stránkách Chana objevovaly informace o pokračování, jenže to nakonec nevzniklo.

Až v roce 2015 společnost MGM oznámila, že se Shanghai Dawn posouvá kupředu. Nyní víme, že se se snímkem vrátí i Lucy Liu jako Princezna Pei-Pei. Po Tomu Deyovi a Davidovi Dobkinovi bude režisérem Jared Hess.

Hlasy Jackieho Chana a Owena Wilsona jsou letos slyšet také v animovaných filmech. První jmenovaný získal roli ve Velké oříškové loupeži 2 a v LEGO® Ninjago® Film. Owen Wilson zase namluvil hlavního hrdinu Aut 3 Bleska McQueena. O překvapivé souvislosti této role s jeho účastí v Šanghajské trilogii se rozhovořil pro web Screen Rant.

„Tenkrát na východě mi pomohlo k tomu, abych se dostal do Aut. John Lasseter (šéfdesigner studia Pixar – pozn. autora) a jeho děti si ten film moc užili. Říkal mi, že má nový animovaný snímek a myslí si, že bych pro něj mohl být dobrý. Takhle jsem získal roli Bleska McQueena,“ řekl Wilson.

Reklama

Výběr článků

Načítám