Hlavní obsah

Výstava Vladimíra Škody byla nainstalovaná, čeká už jenom na otevření

Právo, jaš

Pražská Galerie Pecka měla v pondělí 12. října otevřít výstavu ve Francii žijícího sochaře, grafika a kreslíře Vladimíra Škody nazvanou Od drátu k hmotě. Toho dne ale vstoupila v platnost vládní nařízení zapovídající mimo jiné provoz galerií. Expozice byla nainstalovaná, ale na své otevření pro veřejnost čeká za zavřenými dveřmi.

Foto: Galerie Pecka

Pohled do instalace výstavy Od drátu k hmotě. Símek byl pořízen 7. října.

Článek

„Byla to dlouhodobě plánovaná výstava. Pan Škoda přijel z Francie do Prahy s několikadenním předstihem, v době, kdy se ještě nevědělo, že galerie budou zavřeny. Když přišla opatření vlády, usoudili jsme, že je škoda nechat díla ležet v krabicích nebo je odvézt zpět, a do galerie jsme je umístili. Výstava je tedy nainstalovaná a teď čekáme, až se uvolní vládním opatření,“ uvedla pro Právo Jana Hladíková z Galerie Pecka.

Výstava byla původně naplánovaná na měsíc, měla skončit 12. listopadu. O jejím trvání se ale rozhodne až poté, kdy ji bude možné otevřít. A to i po konzultaci s Vladimírem Škodou, který už z Prahy odcestoval.

„Jsme galerie na telefon, nemáme pevnou otevírací dobu. Pokud k nám chce někdo přijít, musí se na tom s námi dohodnout telefonicky. Nestane se tedy, že by se v naší galerii sešlo najednou větší množství lidí. Vládní nařízení se ale týkají všech galerií a my je dodržíme,“ uzavřela Hladíková.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám