Hlavní obsah

Vyjde box k padesátému výročí vstupu Beatles do Ameriky

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liverpoolská skupina Beatles se hned na začátku letošního roku chystá k další oslavě svého výročí. Podle aktuální informace české pobočky vydavatelské společnosti Universal Music přijde již 20. ledna na trh box třinácti alb, která kapela vydala ve Spojených státech.

Foto: Universal Music

Beatles v Americe

Článek

Přesně 9. února to totiž bude padesát let, kdy John Lennon, Paul McCartney, George Harrison a Ringo Starr poprvé vystoupili v americké televizi. Na Letiště Johna F. Kennedyho dorazili 7. února 1964 a o dva dny později, v neděli 9. února, je čekalo první vystoupení v show Eda Sullivana. Na přímý přenos, během kterého Beatles odehráli naživo pět písní, se v Americe a Kanadě dívalo 74 miliónů lidí.

Box s třinácti CD mapuje první takzvané americké období Beatles. Budou v něm americké verze alb od Meet The Beatles! z roku 1964 až po Hey Jude z roku 1970. Tyto nahrávky jsou pro fanoušky zajímavé i tím, že se od britských liší seznamem skladeb i například obalem.

Většina alb se na trhu objeví v mono i stereo verzi. Sběratelský box bude doplněn o repliky originálních obalů alb, poznámky z původních bookletů i čtyřiašedesátistránkový booklet plný raritních dobových fotek a kreseb. V bookletu bude i nová esej o době Beatles od amerického televizního experta Billa Flanagena.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám