Hlavní obsah

Vyhlášení výsledků Českého slavíka proběhne poslední listopadový pátek. Moderovat budou opět Háma a Sokol

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Jména vítězů letošní ankety popularity Český slavík budou známa v pátek 24. listopadu. Ceremoniál se odehraje v pražském Foru Karlín a v přímém přenosu ho bude vysílat TV Nova. Moderovat jej znovu bude dvojice Aleš Háma a Ondřej Sokol. TV Nova ve čtvrtek také spustila hlasování.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ondřej Sokol a Aleš Háma budou slavnostní večer moderovat.

Článek

Hlasuje se v kategoriích Zpěvák, Zpěvačka, Skupina a Hip hop, bude se vybírat i jedno ze tří jmen v kategorii Objev roku. Na ceremoniálu bude také zveřejněno, kdo se stane novým členem Síně slávy a kdo Absolutním slavíkem.

Hudební fanoušci mohou hlasovat do půlnoci 12. listopadu na webových stránkách Českého slavíka, v každé kategorii maximálně pro šest jmen. Jeden z nich vyhraje luxusní osobní vůz.

„Slavík, to je příležitost. Máloco moderátora v životě tak potěší, jako když si ho vyžádají. Navíc opakovaně. I kdybych neměl čas, všechno bych zrušil. Moderovat předávání cen Český slavík je pro mě čest,“ sdělil moderátor Aleš Háma.

Na otázku, co pro svou moderaci s kolegou Sokolem chystají, odpověděl: „Nic, všechno se stane. Samozřejmě pozveme nějaké hosty a uvidíme, co se s nimi dá vytvořit.“

Foto: Milan Malíček, Právo

Jedna z cen ankety Český Slavík.

„Budu mluvit vážně, s Alešem se mi moderuje moc dobře a těším se. Když jdeme Slavíka moderovat, jsem velmi klidný. V tomto typu pořadu se to hodí, protože skýtá spoustu adrenalinu,“ dodal Ondřej Sokol.

„Naším úkolem a cílem není někoho za každou cenu urážet. Když letos nebude nikdo k uražení, tak nikoho neurazíme,“ dodal Háma. Vzpomněl tak kritiku, že byli se svým kolegou moc ostří, že se do svých hostů na pódiu příliš otevřeně pouštěli.

Na přípravě úvodní scény celého večera se podílel i Ondřej Brzobohatý. Jejím tématem bude právě kritika, které se loni po skončení večera nevyhnuli moderátoři ani samotná anketa. „Začneme sami u sebe a uvidíme, kdo se nám tam ještě vejde,“ řekl Brzobohatý.

Vystoupí i Koller s Cristovaem

Tvůrci ankety pro letošní ročník připravili novou vizuální identitu včetně nového loga. Během přenosu budou vzpomínat na Vaša Patejdla a Yvonne Přenosilovou, kteří nedávno zemřeli. V programu vystoupí mimo jiné Chinaski, Vojtěch Dyk či Ben Cristovao a David Koller v duetu. Další jména budou zveřejněna později.

„Pro nás je anketa velká výzva. Před asi osmnácti lety jsme slavíka získali a chtěli bychom ho obdržet ještě jednou. Když vyhrajete slavíka, tak už vám to nikdo neodpáře,“ uvedl zpěvák skupiny Chinaski Michal Malátný.

Český slavík: Dvakrát se radovali Lucie Bílá a Marek Ztracený. V Síni slávy je Jiří Suchý

Kultura

Vojtěch Dyk sdělil: „Pro letošní rok chystám něco niternějšího, duchovnějšího. Je to píseň o mém otci, který odešel minulý rok.“

„Je to přímý přenos, jeden z největších v České republice. Chceme na něj pozvat špičku české scény. Český slavík má velkou tradici a připravovat ho je velká zodpovědnost. Ke každému ročníku proto přistupuji s pokorou a věřím, že ani letos diváky nezklameme,“ uvedl pětinásobný režisér slavnostního večera Pepe Majeský.

Návrat Lucie Bílé

V loňském roce vyhrál mezi zpěváky Marek Ztracený, mezi zpěvačkami zvítězila Lucie Bílá a mezi kapelami Kabát. Objevem roku byl Calin a do Síně slávy byl uveden Jiří Suchý. Absolutním slavíkem se stala Lucie Bílá, která se v tom roce vrátila na trůn mezi zpěvačkami.

Přímý přenos Českých slavíků trhal rekordy

Kultura

Loni se přímý přenos šedesátého ročníku vyhlášení vítězů ankety stal nejsledovanějším pořadem dne ve všech hlavních cílových skupinách. Nenechalo si ho ujít 41,03 procenta diváků ve věku patnáct až padesát čtyři let. Celkem se na něj dívalo 1,42 milionu lidí a s největším ohlasem se setkal u žen ve věku 25 až 34 let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám