Hlavní obsah

Vojtěch Dyk: Spodní prádlo na koncertě nepřilétlo už dlouho

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Koncem září vyrazí zpěvák Vojtěch Dyk na další koncertní turné, nazval ho V Přítomnosti tour 23/24. Startuje koncertem v Plzni. Celkem jich odehraje letos v Česku deset. Příští rok zamíří i na Slovensko. Novinkám odpověděl na to, jak se na vše těší, i na to, jak vypadají diváci jeho koncertů.

Foto: Dyk Official

Vojtěch Dyk

Článek

Proč jste se rozhodl svou podzimní tour odstartovat zrovna v Plzni? Proč končíte v Olomouci?

A proč ne? Néé… Dělám si legraci, hledali jsme volné termíny dle kapacit ve městech, kde jsme chtěli hrát, a dle možností lidí v kapele D.Y.K. Mám v kapele skvělé muzikanty, kteří hrají i v jiných projektech, tak jsme to ladili i s jejich a mými časovými možnostmi.

„Prolomme bariéry, hranice neexistují, přijďte se o tom přesvědčit,“ to jsou vaše slova. Na co se tedy mají diváci těšit?

No především dle mého na kvalitní hudbu a dobrou show k tomu. I co se žánru týče, všichni si přijdou na své. Chci, aby energie proudila od pódia až k divákovi a naopak.

Prozradíte mi žánrový/jazykový mix skladeb?

Většina věcí je momentálně v angličtině, z alba, které jsme tvořili s Ondrou Pivcem v New Yorku. Ale můžete se těšit i na první české písničky, které představíme právě až v rámci tour.

V Přítomnosti Tour
25. 9. Plzeň, Depo 2015
6. 10. Litoměřice, MKZ
7. 10. Ostrava, Garage Club
22. 10. Brno, Sono music club
23. 10. Brno, Sono music club
5. 11. Praha, Lucerna Music Bar
6. 11. Praha, Lucerna Music Bar
27. 11. Hradec Králové, Kongresové centrum Aldis
16. 12. Krnov, Kofola Music club
17. 12. Olomouc, S-klub

Vracíte se do menších klubů, jak jste také zmínil. Jak vypadá „takový menší“ ideální klub z vašeho pohledu?

Z mého pohledu chci vidět lidem do tváře a ještě nejlépe, když je uvidím roztančené, s odbouráním studu, užívající si danou přítomnost. Jsou to většinou kluby s kapacitou okolo 1000 hostů. Nejsou to velké festivalové scény a jsme si tam všichni tak trochu blíž.

Menší kluby s sebou přinášejí i větší kontakt s fanoušky. Světové celebrity si v téhle souvislosti stěžují, že po nich leccos házejí. Stávám se to i vám?

Ne tak často, spodní prádlo nepřilétlo již dlouho… (smích). Já jsem rád, že na nás chodí většinou slušné publikum a že žádné předměty nepřekročí hranici stage.

Po zdařilém koncertu bývá obvyklé, že diváci chtějí přídavek. Je nějaká skladba, kterou do vás vyloženě čekají?

Přídavky většinou s kapelou dáváme, někdy i více, podle toho, jaká je nálada v publiku. Často na koncertech končím zklidněním, a to Šumavským Otčenášem. Je to, můžeme říct, poselství nebo přání na závěr, ale to uvidíte případně sami.

Vojtěch Dyk letos vyrazí na koncerty s kapelou D.Y.K. Příští rok pojede i na Slovensko

Kultura

Vojtěch Dyk vydává Šumavský otčenáš a říká: Láskyplné tóny lze najít kdekoli

Kultura

Reklama

Související témata:
V Přítomnosti Tour

Výběr článků

Načítám