Hlavní obsah

Vojtěch Dyk bude na vánočních koncertech i recitovat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hned tři vánoční koncerty naplánoval spolu se svými spolupracovníky zpěvák Vojtěch Dyk do Velkého sálu pražské Lucerny. Odehrají se letos 20., 21. a 22. prosince a nabídnou klasické i autorské skladby v originálním aranžmá. Hostem večera bude Tatiana Dyková, zpěvákova žena. Protagonista slíbil, že na koncertech bude recitovat svou poezii, kterou píše právě pro ni.

Foto: Lucie Levá

Vojtěch Dyk obsadí před vánočními svátky Lucernu.

Článek

„Říkal jsem si, že by bylo dobré pustit některé své pocity ven. Proto se teď mnohem více věnuji autorské tvorbě než v minulosti a také jsem před časem začal psát poezii. Měl jsem dojem, že je jí ve světě málo, a baví mě na ní, že některé věci mohou zůstat nedořčené,“ vysvětlil Novinkám.cz.

Na dotaz, zda v budoucnu svou poezii vydá, odpověděl s úsměvem: „To nevím. Ale když jsem ji dal přečíst svému kamarádovi zvukaři Michalu Pekárkovi, řekl mi, že ji vydat musím.“

Vojtěch Dyk v klipu k písni TátoVideo: archiv umělce

Všechny Dykovy vánoční koncerty, které mají název Dyk sou Vánoce, jsou už téměř vyprodané. Jejich návštěvníci se mohou těšit na sváteční zastavení, náladu i oslavu lásky, která by je měla naladit na nadcházející klidné dny.

Zazní na nich mimo jiné Dykova nová písnička Táto, jeho další autorské skladby, písně Leonarda Bernsteina, dua Hapka a Horáček či Pie Jesu od Andrewa Lloyda Webbera.

Foto: Lucie Levá

Vojtěch Dyk ctí Vánoce i jako svátky lásky.

„Bude to takový můj návrat do dětství. Vyrůstal jsem na hudbě energických kapel typu Nirvany a zároveň jsem chodil do sboru, kde jsme se věnovali klidné muzice. Řekl jsem si, že o to nechci přijít, a tak když mi zavolal pan Tomáš Ságl a řekl mi, že by chtěl produkovat mé vánoční koncerty, souhlasil jsem. Myslel jsem si, že uděláme třeba dva večery v La Fabrice, ale on mi řekl, že to tak nechodí, že uděláme tři večery ve velké Lucerně. A já mu řekl, že do toho tedy půjdeme,“ uzavřel pro Novinky.cz Dyk.

V Lucerně ho doprovodí dirigent Jan Kučera, Epoque Quartet, sbor Pueri Gaudentes a Vánoční band.

Český slavík plný ovací vestoje, smíchu, dojemných chvil i klouzání po konfetách

Kultura

Tatiana Dyková: Konec života Zdeny Mašínové byl strašně nespravedlivý a krutý

Film

Může se vám hodit na Firmy.cz: Lucerna Music Bar

Může se vám hodit na Zboží.cz: D.Y.K. - Vojtěch Dyk

Reklama

Výběr článků

Načítám