Hlavní obsah

Václav Neckář křtil i vzpomínal

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pražském Švandově divadle pokřtil v neděli večer zpěvák Václav Neckář své měsíc staré album Dobrý časy. Jako kmotru si pozval zpěvačku Lenku Dusilovou, se kterou na desce zpívá a na pódiu také zazpíval písničku Na Rafandě.

Foto: Petr Horník, Právo

Václav Neckář s jedním ze spoluautorů písniček na desce Dušanem Neuwerthem.

Článek

Ve třech skladbách mu pěvecky sekundoval sbor Doubravánek a po celou dobu vystoupení byl obklopen nejbližšími hudebními spolupracovníky, s nimiž nahrávku realizoval.

Jaromír 99 a Dušan Neuwerth, autoři písniček, večer odstartovali několika ukázkami ze svého repertoáru a představili také vlastní provedení písní, které jsou na Neckářově desce. V druhé části koncertu pak již s Neckářem u mikrofonu společně nabídli originální verze skladeb. V rámci křtu zástupci vydavatelské společnosti Supraphon předali zpěvákovi a tvůrcům Zlatou desku za prodej, přičemž vyjádřili víru, že do letošního podzimu jim budou moci předat album platinové.

Foto: Petr Horník, Právo

Václav Neckář s jedním ze spoluautorů písniček na desce Dušanem Neuwerthem.

Ve třetí části koncertu zavzpomínali Neckář a jeho doprovodná skupina na starší a současně všeobecně oblíbené skladby. Zazněly Massachussetts, Stín katedrál i Kdo vchází do tvých snů, má lásko, aby se po dlouhém aplausu ještě společně s bratrem Janem dostali k písničce Stále šťastné údolí, kterou jim pro album Planetárium (1977) napsali Petr Janda a Zdeněk Borovec.

V pondělí večer křtil Neckář album Dobrý časy ve Švandově divadle podruhé. Jako kmotra byla tentokrát pozvána Marta Kubišová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám