Hlavní obsah

V sobotu začne nová sezóna MET Live

Právo, Vladimír Říha

V sobotu se přenosem Wagnerovy opery Zlato Rýna ve třiceti kinech v Česku otevře nová sezóna projektu Metropolitní opery v New Yorku MET Live in HD.

Foto: Profimedia.cz

Metropolitní opera v New Yorku

Článek

V nové inscenaci kanadského režiséra Roberta Lepage za řízení dirigenta Jamese Levinea se od 18.45 hod objeví mj. i velšský basbarytonista Bryn Terfel jako Wotan. Zlato Rýna bude během sezóny doplněno premiérou další části Wagnerovy tetralogie Valkýrou.

V Praze se v nové sezóně bude promítat ve čtyřech kinech – k Aeru, Světozoru a Matu se přidal i CineStar Anděl na Smíchově, mezi městy pak přibyly Přerov, Jihlava, Mladá Boleslav, Hodonín a Cheb.

Zájem o přenosy je veliký

Distribuční společnost Aerofilms vydala k aktuální sezóně exkluzivní publikaci, v níž nabízí informace o jednotlivých titulech. Brožura bude k dostání již v sobotu v kinech.

Celkem je v sezóně naplánováno 12 přenosů hlavně italských oper (Verdi, Donizetti, Puccini, Rossini), dále Musorgského Boris Godunov, Gluckova Ifigenie na Tauridě či Straussovo Capriccio s Reneé Flemingovou.

Dramaturgickou událostí bude uvedení minimalistické opery Johna Adamse Nixon v Číně 12. února 2011 v režii Petera Sellarse.

„Zájem o přenosy je obrovský a lístky, jejichž cena zůstává na loňských 250 až 480 Kč, rychle mizí,“ říká Martin Cikánek z Aerofilms.

Reklama

Související témata:

Související články

Národní galerie hostí korejskou modernu

V Národní galerii v Praze se otevřela výstava korejského moderního umění nazvaná Plovoucí čas – Měsíc jsou nejstarší hodiny. Výstava, která se koná...

Na Žofíně se budou dražit obrazy Emila Orlika

V neděli odpoledne se budou na pražském Žofíně dražit obrazy Emila Orlika (1870–1932), pražského rodáka, který dlouhá léta působil v Německu. Malby významného...

Výběr článků

Načítám