Hlavní obsah

Nejhorší coververzi nazpívala Britney Spearsová

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Písnička I Love Rock ’N’ Roll v podání americké zpěvačky Britney Spearsové se stala nejhorší coververzí hudební historie. Rozhodli o tom čtenáři, kteří hlasovali v anketě britského hudebního týdeníku NME.

Článek

Uvedenou skladbu napsali Alan Merrill a Jake Hooker z londýnské skupiny The Arrows, která měla jen tříletý hudební život (1974–1977). V pětasedmdesátém roce vyšla písnička na singlu a od té doby si v podstatě žila vlastním životem. Její chytlavost totiž oslovila mnohé další umělce.

Známá je verze od americké zpěvačky Joan Jett z roku 1981. Tehdy ji nazpívala se svou doprovodnou kapelou The Blackhearts a vtiskla jí osobitý rockový drajv.

Právě z této verze později vycházela Britney Spearsová, když si nechávala svým tvůrčím týmem upravit písničku pro vlastní repertoár. Skladba v jejím podání vyšla na soundtracku k filmu Crossroads z roku 2002. Spearsová v něm ztvárnila roli Lucy Wagnerové.

Deset nejhorších coververzí podle NME
1. Britney Spears I Love Rock ’N’ Roll
2. Ronan Keating Fairytale of New York
3. Celine Dion You Shook Me All Night Long
4. Take That Smells Like Teen Spirit
5. M People Itchycoo Park
6. Robbie Williams Song 2
7. Will Young Light My Fire
8. Madonna American Pie
9. Limp Bizkit Faith
10. Mark Ronson No One Knows

Reklama

Výběr článků

Načítám