Hlavní obsah

Národní galerie hostí korejskou modernu

Právo, pur

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Národní galerii v Praze se otevřela výstava korejského moderního umění nazvaná Plovoucí čas – Měsíc jsou nejstarší hodiny. Výstava, která se koná u příležitosti dvacátého výročí navázání diplomatických vztahů mezi Prahou a Korejskou republikou, potrvá do 31. října.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Instalace korejského umění potrvá do konce října.

Článek

Expozice se vztahuje k magickému tématu času jako neuchopitelné a všudypřítomné entity a nabízí mimo jiné jedinečnou příležitost setkání s tvorbou multimediálního umělce a průkopníka videoartu Nam June Paika (1932–2006).

Výstava v Malé dvoraně Veletržního paláce představuje jedenáct umělců, mezi nimi také umělkyni Han Un-su s dílem Vlnění, ukazujícím práce na ručně dělaném papíře, nebo výtvarníka Kang Ik-džunga s instalacemi 365 měsíčních džbánů a Přes řeku.

Jedním z příkladů kulturní výměny mezi Českou a Korejskou republikou byla také výstava Korejské umění, která se uskutečnila na Zbraslavském zámku v letech 2007 až 2009. Viceprezident Korejské nadace Han Jong-he přislíbil její opětné uspořádání v Paláci Kinských.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám