Hlavní obsah

V pondělí vypukne aukce Kemelových kreseb na pomoc Ukrajině

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zbývá už jen pár dní do pondělní aukce Kemelových kreseb pro Ukrajinu. Těšit se můžete na originální karikatury, které trefně komentují současné společenské události. Pokud se rozhodnete některou z nich zakoupit, přispějete na pomoc Ruskem napadené Ukrajině. Aukce se bude konat na aukčním portálu Livebid.cz v 18 hodin. Výtěžek půjde na organizaci Člověk v tísni.

Foto: Miroslav Kemel, Právo
Článek

Karikaturista Miroslav Kemel je přesvědčen, že podpora Ukrajiny je stále potřeba, i když už lidé začínají být dlouhou válkou unaveni a drtí je inflace. Pořád se ale jedná o problémy, které se ani zdaleka nerovnají tomu, co zažívají obyvatelé bombardovaných měst.

„Proto budu rád, když si někdo, kdo si to může dovolit, koupí moji kresbu a tím Ukrajině vyjádří podporu. Jsem přesvědčený, že vyjádření podpory má v tuto chvíli hluboký smysl,“ dodává Kemel.

Aukce, která se bude konat 15. května, bude s vyvolávací cenou každého obrázku začínat na 500 Kč. Kemel je namaloval na tabletu a každou z nich vytiskne na A3 formát. K novým majitelům poputují podepsané.

Stále můžete limitovat

Zároveň však není nutné čekat do pondělí. Zájemci můžou skrze funkci „limitování“ bojovat o své oblíbence ještě před tím, než v pondělí aukce v 18 hodin vypukne.

„K vybrané kresbě v katalogu přiřadí nejvyšší částku, za kterou by ji chtěli koupit, a pokud ji konečná částka nepřesáhne, dílo získají automaticky,“ vysvětluje Martin Semerád, zakladatel aukčního portálu Livebid.cz.

Před rokem aukce vynesla 711 900 korun, letošní výsledek se dozvíme již brzy. Obrázky si můžete prohlédnout i v galerii pod článkem.

Aukce probíhá zde. Partnerem sbírky je nadace Znesnaze21 a Novinky.cz.

Další aukce Kemelových kreseb pro Ukrajinu. Můžete i limitovat

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám