Hlavní obsah

V neděli večer budeme znát pátého a šestého uchazeče o SuperStar

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rekordních 807 331 hlasů zaslali minulou neděli v noci televizní diváci na linky soutěže Česko hledá SuperStar. Vítěz Sámer Issa obdržel v podstatě každý druhý. Jeho výsledek byl 48 procent nasbíraných hlasů, což je svým způsobem v celosvětovém měřítku ojedinělé.

Foto: Miroslav Knotek
Článek

Na první část soutěže, která byla puštěna ze záznamu, se dívalo 2,8 miliónů diváků, téměř 65 procent z těch, kteří měli v tu chvíli zapnutou televizi. Na vyhlášení výsledků se od půl dvanácté v noci dívalo necelých 1,4 miliónů diváků, což v tu chvíli bylo 68 procent televizního národa. TV Nova je spokojena, soutěž podle jejího mínění převýšila očekávání.

Soutěžící netuší, co je čeká

"Netušíme, co nás dál čeká," shodují se ti soutěžící, kteří dosud postoupili. K Anetě Langerové a Veronice Zaňkové se minulou neděli přidali Sámer Issa a Tomáš Savka.

"Nemůžeme soutěžícím prozradit, co bude dál. Kdybychom to udělali, ti, kteří již postoupili, by měli víc času se na všechno připravit," sdělil Právu mluvčí TV Nova Daniel Plovajko.

Až bude známá desítka postupujících, všichni se ve stejnou chvíli dozvědí, jaký bude další program. Je jisté, že v dalších kolech bude nutné, aby ukázali, zda jsou komplexně vybavení a dokáží zazpívat různé hudební žánry. Očekávat mohou swingové skladby, hudbu šedesátých let, filmové hity, rock a podobně.

"Může to posunout názor diváků. V Německu se přihodilo, že vítězka Elli nebyla zprvu vůbec respektovaná jako favoritka," zmínil Plovajko.

Hlavní porotce německé soutěže Deutschland sucht den SuperStar, zpěvák Modern Talking Dieter Bohlen, to potvrzuje: "Na začátku přímých přenosů mne vůbec nenapadlo, že by mohla vyhrát. Jistý jsem si byl až poté, co zazpívala poslední píseň."

Holky většinou pláčí

Od neděle 25. dubna se začnou již od dvacáté hodiny týden co týden vysílat finálové koncerty. Potrvají 75 minut a přenášet se budou živě ze Sky Clubu v Praze na Brumlovce.

"Předtím ještě proběhne kolo, do něhož porota doporučí desítku soutěžících z těch, kteří již vypadli. Z nich diváci určí poslední dva finalisty. Před prvním finále odvysíláme díl nazvaný Story So Far, což je rekapitulace toho, co se stalo a také představení soutěžících divákům," upřesnil Plovajko.

S příchodem finálových koncertů se změní i systém hlasování. Diváci budou sice nadále hlasovat pro ty, kteří se jim líbili nejvíce, nicméně moderátoři Laďka Něrgešová a Ondřej Brzobohatý oznámí, který soutěžící od nich dostal nejméně hlasů. Ten se se soutěží definitivně rozloučí a v dalším kole bude o jednoho méně.

Soutěžící v třetím kole SuperStar

Zdeněk Matula, Příbor, 22 let

Má široké žánrové rozpětí oblíbenců, kam se vejdou Ricky Martin, Karel Gott i Jožka Černý. V předešlém kole si napsal vlastní text.

Tip Práva: 50%

Irini Charalambidu, Brno, 18 let

Obdivuje Christinu Aguileru. Vystupovala na soutěži Zlíntalent, každý rok zpívá na Večeru Franty Kocourka, již zesnulého legendárního brněnského siláka.

Tip Práva: 40%

Vojtěch Hrtan, Bystrovany, 17 let

Je sebevědomý, skládá si vlastní písně, jednu z nich už porotě zazpíval. Ve zpěvu není stoprocentní, ovšem nepostrádá charisma.

Tip Práva: 40%

Zuzana Zaharowská, Zlín, 19 let

Podle porotce Ondřeje Hejmy "je číslo". Zazpívala a zatančila už i jednu tureckou píseň. Kromě toho si v angličtině přetextovala skladbu od Sheryl Crow.

Tip Práva: 50%

Martina Balogová, Ústí nad Labem, 25 let

Pracuje jako servírka a je velká fanynka zpěvačky Anastacii. Tvrdí, že je přesně ten člověk, které soutěž hledá.

Tip Práva: 70%

Jolana Smyčková, Ústí nad Labem, 24 let

Její talent je všestranný, však také obdivuje Barbru Streisandovou. Porotě se líbí i to, jak vypadá.

Tip Práva: 50%

Veronika Ulrichová, Ústí nad labem, 20 let

Zpívání se věnuje už od svých pěti let a ráda by se jím jednou živila. Tvrdí, že má pro povolání zpěvačky všechny předpoklady.

Tip Práva: 60%

Radka Podušková, Chodov, 21 let

Čtyři roky zpívá s rockovou kapelou a zdokonaluje se na hodinách zpěvu. Nedělá jí problém zazpívat anglicky, italsky, německy a samozřejmě česky.

Tip Práva: 60%

Julian Záhorovský, Pardubice, 19 let

Hudbu dělá od dětství a chtěl by v ní něco dokázat. Miluje skupinu Chinaski, ale zazpíval i skladbu od Žlutého psa.

Tip Práva: 70%

Petra Pudová, Uničov, 16 let

Vyhrála už v soutěži Rozjezdy pro hvězdy a jde si tvrdě za tím, že se jednou skutečnou hvězdou stane. Nemá žádný idol, chce být originál.

Tip Práva: 60%

"Naprosto nezapomenutelná byla maminka Martina Kubáta z Kolína," usmál se Plovajko, když přemýšlel o tom, co v soutěži již zažil. "Mám tenhle druh maminek rád. Nebyla nesoudná, nepřenášela své vlastní ambice na děti. Prožívala celou soutěž a dávala najevo své emoce. Jak říkal její syn, nakoupila spoustu mobilních telefonů, aby mu mohla poslat hlasy. Víte, po vyhlášení, když už s námi televizní diváci nejsou ve studiu, probíhají obrovské emoce. Holky většinou pláčí a kluci to prožívají také. Narozdíl od předkol nastupují emoce postupně. Soutěžící se vlastně ani hned neuvědomí, co se stalo. Musí se nejdřív vzpamatovat."

Reklama

Související články

Tři tisíce lidí se chce stát superstar

Více než 3 200 zájemců, převážně dívek ve věku mezi 16 až 20 lety, se přihlásilo do konkursu televize Nova na pořad Česko hledá SuperStar, z něhož má vzejít...

SuperStar se hledala v Brně

O víkendu vybírala čtyřčlenná porota v Kongresovém centru v Brně účastníky do televizní pěvecké soutěže Česko hledá SuperStar. Z pátečního předkola...

Česko hledá SuperStar

Televizní soutěž "Česko hledá Superstar", kterou bude od února do června vysílat TV Nova, odstartovala. Prozatím se konají konkursy. Z ostravských kandidátů...

Výběr článků

Načítám