Hlavní obsah

V elektronické podobě vychází Hobit a Pán prstenů

Hobit a třídílný epos Pán prstenů od spisovatele a filologa J.R.R. Tolkiena vychází v elektronické podobě. Nakladatelství Argo takto oslaví 120. výročí narození uznávaného spisovatele. Informovala o tom Zdenka Křikavová z nakladatelství, které spolu s fanoušky chystá i stylové narozeninové oslavy.

Foto: Profimedia.cz

Filmové zpracování Pána prstenů

Článek

V Česku i po světě se Tolkien proslavil svou knižní epopejí o světě hobitů, skřítků a čarodějů už před desetiletími. K dalšímu rozšíření mezi čtenáře přispěla populární filmová trilogie Společenstvo Prstenu, Dvě věže a Návrat krále z let 2001 až 2003.

"Jenom v Argu se jeho (Tolkienových) knih prodaly v celkovém součtu desetitisíce," uvedla Křikavová. Argo v současnosti vydává také další dotisk úspěšného komiksu Hobit podle Tolkienovy předlohy. Na závěr roku připravuje v Česku dosud nevydanou Legendu o Sigurdovi a Gudrún.

Foto: Profimedia.cz

Jen pro své děti psal původně knihy slavný Tolkien. Jistě ani netušil, že jednou bude jeho dílo vydělávat ročně 50 miliónů dolarů.

Fanoušci Tolkienova díla připravují u příležitosti spisovatelova narození přednášky, semináře i hudební vystoupení. Každoroční setkání nazvané TolkienCon se uskuteční 13. až 15. ledna v Základní škole Grafická v Praze.

"Těšit se můžete na hobití vesnické drama Bulva a Kšandička jsou mrtví, hudební pásmo Rohirové - jak je znáte i neznáte nebo třeba úvod do etologie vlků, vrrků a jejich příbuzných ve fantasy," uvedla Křikavová.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám