Hlavní obsah

Umění, které umí léčit, ukazuje přehlídka Art Index Pop-Up

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Padesát umělců a více než 150 uměleckých děl představí během čtyř dní pražský Art Index Pop-Up. Výstava současného českého umění se koná do 10. září v Invalidovně. Vstup je zdarma.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Pražská Invalidovna ožila současným českým uměním.

Článek

Mezi umělci jsou zařazeni mimo jiné Eva Koťátková, Krištof Kintera nebo Kateřina Šedá. Akce je prodejní, jednotlivá díla byla vybrána na základě žebříčku J&T Banka Art Index, který deset let pomáhá začínajícím sběratelům a milovníkům umění zorientovat se na umělecké scéně. Je to žebříček stovky tvůrců a umělkyň narozených po roce 1960, kteří jsou na výtvarné scéně nejviditelnější.

„Dlouhodobým cílem tohoto bienále je naučit Čechy žít s uměním a vnímat jeho přínos. Zatímco jsme v minulých letech inspirovali, jak přistoupit k jeho sbírání a jak současné umění spojit s interiérem, letos jsme se zaměřili také na myšlenku, že umění umí léčit. A to nejen jednotlivce, ale i společnost,“ uvádějí organizátoři.

Reklama

Související témata:
Art Index Pop-Up

Výběr článků

Načítám