Hlavní obsah

U2 vydělali na loňském turné 5,6 miliardy

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skupina U2 se změnila v továrnu na peníze. Se svým hrubým příjmem 293 miliónů dolarů (cca 5,6 miliardy korun) za jediný rok za sebou Irové nechali i takové komerční interprety jako jsou Take That a Bon Jovi.

Foto: Profimedia.cz

The Edge z U2 se může smát.

Článek

Billboard prohlásil turné nazvané 360° za nejvýdělečnější na světě v roce 2011. Šlo o celkem 44 vyprodaných megakoncertů, které mělo navštívit přibližně 2,88 miliónu lidí.

Druhý v pořadí, americký poprockový zpěvák Bon Jovi si na turné vydělal asi 192 miliónů dolarů hrubého a diskotéková skupina Take That 185 miliónů dolarů. Ex-člen Pink Floyd Roger Waters také netrpí chudobou se svými 150 milióny dolarů před zdaněním.

Na dalších místech skončili třeba Kenny Chesney, Usher, Lady Gaga, Andre Rieu, Sade,  Michael Bublé, Katy Perry, Lil Wayne, Justin Bieber, Glee, Britney Spears a Iron Maiden. Billboard počítá výdělky pouze z koncertů, které se konaly mezi 1. listopadem 2010 a 8. listopadem 2011. Celkový příjem interpretů však výrazně ovlivňují i jiné faktory - účast v reklamách, prodej různých předmětů a také prodej CD, byť značně upadá.

Reklama

Výběr článků

Načítám