Hlavní obsah

Tvůrci klipu se Spejblem uznali, že porušili autorské právo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Podle ředitelky Divadla Spejbla a Hurvínka Heleny Štáchové uznali zahraniční autoři videoklipu k písničce Hot In Herre DJ Tiga, že porušili autorské právo, když použili loutku Spejbla.

Foto: archiv MěÚ Valašské Klobouky

Občané mohou přijít diskutovat o rozvoji města

Článek

"Sami velmi pokorně přiznali, že jsou si toho vědomi. Uznávají naše autorská práva a mají zájem to napravit," řekla po poradě s právníkem  Štáchová, která jednala i se zahraničními producenty. Těm pošle dopis s návrhem na řešení.

Vysílání klipu, který se objevil v zahraničních komerčních televizích a měl by být i na hudebním kanále MTV, bude muset být do vyřešení licence pozastaveno.

Klip Štáchovou neurazil

"Nejsme v zásadě proti němu. Viděla jsem ho a pro mě není urážlivý. Není tam nic, co by mně vadilo. Jedinou podmínkou užití je ovšem náš souhlas ve formě licence," dodala Štáchová. Loutka Spejbla doprovází hiphopovou písničku. V klipu tančí, jezdí na motorce, kouří marihuanu a převléká se za ženu.

Její užití je podle Štáchové známkou toho, že je to loutka populární a hezká. Mladý kanadský hudebník DJ Tiga, který za písničkou se Spejblem stojí, získal loutku před čtyřmi lety. Šlo o suvenýr, k jehož prodeji poskytlo divadlo souhlas.

Související témata:

Související články

Hurvínek zachraňuje Žeryka před masožravkou

Přestože o práva na postavičky Spejbla a Hurvínka se vedl soudní proces, ve kterém plzeňské sociální zařízení neuspělo, Helena Štáchová pokračuje ve své práci....

Baldachýn a DJ Spejbl

Tento Baldachýn bude důkazem o tom, že i tu nejbizarnější fikci jednou dostihne realita. Taťulda Spejbl se stal rapovou hvězdou a míří na MTV. To není žert,...

Výběr článků

Načítám