Hlavní obsah

Tvůrci filmu Avatar 2 jsou zpět na Novém Zélandu

Právo, jaš

Na Novém Zélandu se po pandemii koronaviru opět začínají natáčet filmy. V plánu jsou nejenom domácí, ale i hollywoodské produkce. Jednou z prvních je dokončení snímku Avatar 2. Vše by mělo začít již tento týden.

Foto: Profimedia.cz

James Cameron se vrátil na Nový Zéland.

Článek

Už v březnu natáčel pokračování slavného snímku z roku 2009 kanadský režisér James Cameron ve Wellington’s Stone Street Studios. Pandemie ho nicméně přinutila práci přerušit a odjet do Ameriky, kde připravoval ve studiu digitální efekty. Podle magazínu Hollywood Reporter se nyní na Nový Zéland vrací, aby mohl v práci pokračovat. Producent Jon Landau zveřejnil před několika dny fotografie z příprav natáčení na Instagramu.

V Cameronově snímku se představí Sigourney Weaverová, Zoe Saldanová, Sam Worthington, Stephen Lang, Kate Winsletová, Oona Chaplinová, Giovanni Ribisi a další.

„V pokračování se nejen vrátíme do Pandory, ale také prozkoumáte další regiony světa,“ ujistili producenti na začátku roku fanoušky s tím, že na Twitteru zveřejnili obrázky pohádkově krásných krajin.

Cameron prozradil, že ve druhé části jeho filmového hitu budou mít jeho postavy Jake a Nyitiri osmiletou dceru. Některé z událostí ve filmu pak budou nahlíženy jejíma dětskýma očima.

Avatar 2 by měl mít premiéru 17. prosince 2021. V plánu je následně realizace dalších tří snímků. Do kin by měly vstupovat každé dva roky před Vánoci.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám