Hlavní obsah

Tajemná Aljaška a Jodie Fosterová v čele nové řady seriálu Temný případ

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Úspěšný mysteriózní seriál Temný případ (True Detective) se dočkal čtvrté řady. Mrazivě děsivý příběh sleduje vyšetřování případu na Aljašce, kde beze stopy zmizí osm lidí z výzkumné stanice. V hlavní roli se představí Jodie Fosterová a podle prvních reakcí to vypadá, že se tvůrci trefili do černého.

Upoutávka na seriál Temný případ: Noční krajinaVideo: HBO Max Česko a Slovensko

 
Článek

Seriál Temný případ slaví deset let od prvního dílu. Stejně jako všechny předchozí i čtvrtá řada stojí samostatně a nenavazuje na ty předchozí. Ve fiktivním městě Ennis se pátrá po osmi mužích, pracovnících z výzkumné stanice, kteří se beze stopy vypařili.

V hlavní roli detektivky Liz Danversové se představí oscarová herečka Jodie Fosterová (Mlčení Jehňátek, Anna a král, Úkryt, Elysium). Ta se společně s kolegyní Evangeline Navarrovou (profesionální boxerka a herečka Kali Reisová) případu ujme.

Foto: HBO Max

Jodie Fosterová v roli detektivky Liz Danversové.

Pátrání po zmizelých vědcích je protkáno osobními dramaty a vzpomínkami z minulosti. Diváci se mohou těšit na temnou atmosféru i klasické míchání reality a tajemna. Právě to skalní fanoušci seriálu tolik oceňují.

Změna proběhla na židli hlavního tvůrce. Tím už není Nic Pizzolatto, který měl na svědomí tři předchozí řady. Za scénářem i režií tentokrát stojí Issa Lópezová, mexická producentka, spisovatelka a režisérka hororových filmů.

Noční krajina dokazuje, že značka Temného případu může být stále unikátní, pokud bude HBO i nadále podporovat ambiciózní vypravěče, jako je Lópezová, a zároveň ukáže, že napínavé dobrodružství čítá mnohem více než jen rozpoznatelný název pořadu
hodnocení čtvrté řady seriálu od ComicBook.com

Tato obměna ale seriálu očividně prospěla, protože první reakce ze zahraničí jsou plné nadšení. Na serveru RottenTomatoes.com, který sbírá všechny recenze, u čtvrté řady uvádí perfektní skóre 100 %, a to už z necelých tří desítek hodnocení od kritiků, kteří měli šanci celou sérii vidět s předstihem.

Na to, jak nová řada obstojí v konkurenci předchozích vysoce hodnocených sérií, si budeme muset ještě pár dnů počkat. Čtvrtá sezona Temného případu s podtitulem Noční krajina má premiéru 15. ledna na HBO Max.

Co by byl život bez slunce? Po čtyřech sezonách skončil seriál Boj o moc

SALON

Reklama

Výběr článků

Načítám