Hlavní obsah

Komiksový Vision ovládne vlastní seriál. Chystá se další návrat humanoida s tváří Paula Bettanyho

Společnost Marvel podruhé vzkřísí mocného superhrdinu Visiona. Robot, který ve filmovém univerzu pomohl týmu Avengers porazit Ultrona, bude ústřední postavou nového seriálu na Disney+. Zatím nepojmenovaný projekt dějem naváže na události série WandaVision a ve videotéce se objeví v roce 2026.

Foto: Disney+

Paul Bettany jako humanoidní robot Vision

Článek

Tvůrčí taktovku nad další komiksovou adaptací převzal producent Terry Matalas, který stojí například za třemi sériemi nejnovějšího Star Treku s podtitulem Picard.

Informace o návratu humanoidního robota se objevila již dříve, Marvel ale prozatím upřednostnil jiný spin-off populárního seriálu WandaVision s názvem Agatha All Along o čarodějnici Agathě Harkness, který se ve videotéce objeví letos v září.

RECENZE: Šógun hraje brilantní politickou hru na pozadí střetu kultur, ostrých mečů a nekompromisních tradic

TV a streaming

Do hlavní role Visiona se vrátí britský herec Paul Bettany, který si postavu poprvé zahrál ve snímku Avengers: Age of Ultron. Na filmovém plátně jeho charakter později zemřel, ale následně se vrátil jako spektrální představa jeho truchlící lásky Wandy Maximoff (Elizabeth Olsenová) ve zmiňované sérii WandaVision.

Ta byla první vlaštovkou v řadě televizních projektů, které byly přímo propojeny s filmovým vesmírem. V pokračování svého příběhu má Vision hledat smysl nového života.

Foto: Disney+

Černobílý sitcom, nebo fantaskní komiks? Seriál WandaVision skvěle tahal diváky za nos

Bettany se dostal do širšího povědomí diváků snímky Příběh rytíře, Wimbledon nebo rolí zbožného vraha Silase ve filmové verzi románu Šifra mistra Leonarda. Komiksový gigant jeho služeb využil ještě před postavou robota Visiona. Rodák z Londýna totiž namluvil hlas umělé inteligence Jarvise, kterého používal Tony Stark alias Iron Man.

Další elegantní bídák Johnnyho Deppa

Kultura

Marvel v loňském roce ubral na počtu představených seriálů a zaměřil se na dlouhodobější práce, na které dohlížejí producenti po celou dobu jejich vzniku. V praxi to znamená dvakrát méně komiksových novinek, společnost v minulosti odvysílala i čtyři seriály ročně. Rozhodnutí je součástí strategie v rámci restrukturalizace seriálové odnože Marvel Television.

Foto: Disney+

Vision měl v sérii WandaVision mnoho podob

RECENZE: Madam Web vyvolává arachnofobii z tristních pavoučích hrdinů

Film

RECENZE: Tajná invaze je odhaleným produktem stagnující komiksové značky

Kultura
Související témata:
Vision (postava)
Paul Bettany

Výběr článků

Načítám